Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad rejiminden küstah açıklama!

/ Kaynak: AA
Esad rejiminden küstah açıklama!

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Dışişleri Bakanlığı: 'Türkiye operasyonla ilgili Suriye'nin İstanbul'daki Konsolosluğuna resmi bir şekilde bildirdi, ancak onayımızı beklemedi'

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türk Dışişleri Bakanlığı'nın Süleyman Şah türbesini başka bir mekana taşıma operasyonundan bir gün önce Suriye'nin İstanbul'daki Konsolosluğuna resmi bir şekilde bildirdiğini duyurdu.
Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, "Türk Dışişleri Bakanlığı, Süleyman Şah mezarını başka bir mekana taşıma operasyonundan bir gün önce Suriye'nin İstanbul'daki Konsolosluğuna resmi bir şekilde bildirdi. Fakat Türk otoriteleri 1921 yılında Türkiye ile o dönemin işgalci Fransız otoriteleri arasında imzalanan anlaşmanın öngördüğü gibi bu konuda Suriye'nin onayı beklenmedi" denildi.
"Süleyman Şah Türbesinin Rakka kırsalında terör örgütü IŞİD'in yoğun olarak bulundukları bir bölgede olduğu" ifade edilen açıklamada, "IŞİD'in bölgede bulunan tüm mezarlar, türbeler ve kiliselerin yanı sıra çok sayıda mescit ve camiyi de yıkmalarına rağmen Süleyman Şah türbesine hiçbir şekilde saldırmadığı" belirtildi.
Açıklamada ayrıca, "Türkiye'nin Süleyman Şah türbesine ilişkin anlaşmanın hükümlerini ihlal etmesini ve bu ihlalin yol açacağı sonuçlardan Türk otoritelerinin sorumlu olacağının" altı çizildi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...