Mehmetçik o marş ile harekete geçti

/ Kaynak: DHA
Mehmetçik o marş ile harekete geçti

DÜNYA Haberleri  / DHA

Operasyon öncesi sınırdaki karakolda uzun süre mehter marşı çaldığı ve ardından hareket ettiği gözlendi.

Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi'nin nakli ve Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun tahliyesinin gerçekleştirildiği 'Şah Fırat' operasyonunun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. 14 Şubat günü yapılması planlanan, ancak bölgede çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle bir hafta ertelenen operasyon, dün gece sınırın 3 ayrı noktasından giren birlikler tarafından gerçekleştirildi. 'Şah Fırat' operasyona katılan birliklerin geçtiği noktalardan olan Eşmeler Köyü'nden geçiş yapan zırhlı birliklerin, operasyon öncesi sınırdaki karakolda uzun süre mehter marşı çaldığı ve ardından hareket ettiği gözlendi.
MEHTER MARŞLARI İLE SINIRA HAREKET
'Şah Fırat' operasyona katılan birliklerin geçtiği noktalardan olan Eşmeler Köyü'nden geçiş yapan zırhlı birliklerin, operasyon öncesi sınırdaki karakolda uzun süre mehter marşı çaldığı ve ardından hareket ettiği gözlendi.
Eşmeler Köyü'nden sınırı geçen birliklerin Süleyman Şah Türbesi'ne hareketi sırasında, Türkiye sınırına yakın bir noktada kalan başka bir birlik, Suriye Eşmesi'nde belirlenen alana Türk bayrağını dikti. Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun kurulacağı bu bölge, güvenlik çemberine alındı.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...