BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Saray, peynir pastırma ve sucuk üretecek

Saray, peynir pastırma ve sucuk üretecek

Makine halısı üretiminde Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Saray Halı, peynir, pastırma ve sucuk üretimine de başladı.



KAYSERİ - Makine halısı üretiminde Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Saray Halı, peynir, pastırma ve sucuk üretimine de başladı. Saray Halı Tarım İşletmeleri Grup Koordinatörü Fevzi Topal, 5 yıl önce kurulan tesislerde, süt ve besi sığırı yetiştirildiğini, günlük süt üretiminin 25 tona ulaştığını söyledi. Topal, ürettikleri sütün bir bölümünü sattıklarını, bir bölümünü de işleyerek peynir ve terayağı elde ettiklerini kaydetti. 10 bin sığır Fabrikanın bulunduğu Develi ilçesinde süt üretimi için 3 bin, Yeşilhisar ve Adana çiftliklerinde 7 bin besi sığırı ve buzağı üretildiğini, günde 25 ton süt üretimi yapıldığını belirten Topal, “Günlük 20 ton işleme kapasitesi olan mandırada günde 5 ton süt işleyerek salamura peyniri, eritme peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri, Abhaza peyniri gibi değişişik peynir çeşitleriyle, yoğurt, süzme yoğurt, tereyağı ve krema üretimine başladık. Çiftliklerimizde beslediğimiz danaları, 500-600 kiloya ulaşınca et ürünleri işleyen kuruluşlara satıyoruz. Besi hayvanlarımızın etini işleyerek sucuk ve pastırma da üretiyoruz” dedi. Topal, halkın peynirdeki damak tadını belirleyerek bu yönde üretimi artıracaklarını, ‘Saray Çiftliği’ adındaki satış mağazalarının sayısının da artacağını bildirdi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT