Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özgecan Aslan'ın öldürülmesini böyle protesto ettiler

/ Kaynak: AA
Özgecan Aslan'ın öldürülmesini böyle protesto ettiler

YAŞAM Haberleri  / AA

Hatay'da modifiye, klasik araç ve motosiklet sürücüleri ile bisikletliler, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti

Hatay'da modifiye, klasik araç ve motosiklet sürücüleri ile bisikletliler, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini şehir turu atarak protesto etti. Antakya Bisikletliler Derneği öncülüğünde Mozaik Motor Kulübü, Woswos Klasik Araba Kulübü ve Modifiye Araçlar Kulübü üyeleri, Antakya Cumhuriyet Alanı'nda toplandı. Araçlarına siyah kurdele bağlayan sürücülerin, Atatürk, Yavuz Selim, İnönü, Harbiye caddesinde yaklaşık 5 kilometre süren turu, Sümerler Mahallesi semt pazarı önünde son buldu. Antakya Bisikletliler Derneği Başkan Yardımcısı Demet Zeydan, grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye'de her kesimden insanın, Özgecan Aslan cinayetine kilitlendiğini, olayın herkesi derinden yaraladığını belirtti.
Başka Özgecanların ölmemesini, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını isteyen Zeydan, ''Bulunduğumuz durum acı, üzücü ve vicdanları yaralayan, bir o kadar da kanatan hadisedir. Bilinmelidir ki hepimizin eşi, çocuğu ve yakını aynı duruma düşebilir. Bunların önüne geçilmesi için yetkililerin acilen tedbir almasını ümit ediyor. Bizi duy Özgecan, Hatay'ın kalbi senin için atıyor'' diye konuştu.

- İskenderun'da kadına şiddet protesto edildi

İskenderun'da da "Ailesi ve Kardeşlik Platformu" üyeleri, kadın şiddeti ve Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.
Belediye Sosyal Tesisleri önünde toplanan grup adına açıklama yapan Seher Erdoğan, Türk kadının yürekli ve namusunu korumasını bildiğini söyledi.
Kanunların ve yaptırımların, kadın haklarını bir noktaya kadar koruduğunu savunan Erdoğan, erkelerin zihnindeki kadın anlayışının değişmesi gerektiğini kaydetti.
Açıklamanın ardından Atatürk Anıt Meydanı'na kadar yürüyen grup, saygı duruşunda bulunup dağıldı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...