Güney Sudan'da '89 çocuk kaçırıldı' iddiasıyla ilgili açıklama geldi

/ Kaynak: AA
Güney Sudan'da '89 çocuk kaçırıldı' iddiasıyla ilgili açıklama geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

UNICEF'in, Güney Sudan'ın Yukarı Nil eyaleti'nde 89 çocuğun silahlı kişilerce kaçırıldığı yönündeki açıklamasının doğru olmadığı bildirildi

Güney Sudan, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF), ülkenin Yukarı Nil eyaletinin başkenti Malakal'da 89 çocuğun silahlı kişilerce kaçırıldığı yönündeki açıklamasının doğru olmadığını bildirdi.Ülkenin kuzeyindeki Yukarı Nil eyaletinin Vali Yardımcısı Auer Dow Acanj, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün UNİCEF'in resmi sitesinde yer alan "Başkent Malakal'ın Eş-Şelek bölgesinde, evlere ve okullara baskın düzenlendiği ve 12 yaşın üzerinde 89 çocuğun kaçırıldığı" açıklamasının doğru olmadığını savundu. UNİCEF'in konuya ilişkin resmi makamlardan herhangi bir bilgi almadığını söyleyen Daw Acanj, "Eş-Şelek bölgesi çatışmalar sırasında vatandaşların sığındığı tek bölge. UNİCEF, açıklamayı yayınlamadan önce hükumetten bilgi almadı. BM'den resmi bir özür bekliyoruz" dedi.
Malakal Valisi Vav Ocodenq de uluslararası ve yerel medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, "Burası vatandaşların günlük yaşamlarını rahatlıkla sürdürdüğü güvenli bir bölge. Okullar açık ve eğitime devam ediliyor. Bu haberi yayımlayanlar belki de Eş-Şelek bölgesi tam olarak nerede onu bile bilmiyorlar" ifadelerini kullandı.
UNICEF dün, Güney Sudan'da bir silahlı grubun 89 erkek çocuğu kaçırdığını duyurmuştu.
UNICEF'in verilerine göre, Güney Sudan'da çoğu erkek 12 bin çocuk silahlı gruplar tarafından asker olarak kullanılıyor.



DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...