ABD'den IŞİD açıklaması: '8 bin 500 militan...'

ABD'den IŞİD açıklaması: '8 bin 500 militan...'

DÜNYA Haberleri

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin'in, Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi'yle bir araya geldiği bildirildi.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi'yle görüşen Austin'in, "ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin hava saldırılarında, Irak ve Suriye'de 8 bin 500 IŞİD militanı öldürüldü" ifadelerine yer verildi.
nbsp;
Austin ayrıca terörle mücadelede Irak güvenlik güçlerine, eğitim ve ihtiyaçlarının karşılanması için daha fazla yardım edilmesi gerektiğini belirtti.
nbsp;
Irak parlamentosundan yapılan bir başka açıklamada, ABD Kuvvetler Komutanı Austin'in, koalisyon güçlerinin terörle mücadelede Irak'a desteğinin süreceğini belirterek, ülkedeki güvenlik durumunun öncesine göre iyi olduğunu söylediği aktarıldı.
nbsp;
Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'nin ise Austin'e Enbar, Salahaddin ve Musul'daki kurtarılmış bölgelerde güvenliğin sağlanması ve halkın ihtiyaçlarının temin edilmesinin önemini vurguladığı kaydedildi.
nbsp;
BAĞDAT'TA BOMBALI SALDIRI
nbsp;
Bu arada emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, başkent Bağdat'ın Sanayi Mahallesinde, yol kenarına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...