Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbeci Sisi'nin saldırılarına rağmen, Hamas değerlerinden vazgeçmiyor

Darbeci Sisi'nin saldırılarına rağmen, Hamas değerlerinden vazgeçmiyor

DÜNYA Haberleri

İsmail Heniyye bir kez daha, Hamas ve Kassam Tugayları'nın İsrail ordusundan başka bir orduyla askeri mücadeleye girmeyeceğini söyledi.

Gazze'nin Refah bölgesinde İsrail hapishanelerinden tahliye edilmiş mahkumları ziyareti sırasında konuşan Heniyye, "Hamas ve askeri kanadı Kassam Tugayları silahı sadece işgalci İsrail'e karşı doğrultur. Hiçbir zaman Araplara veya başka kişilere karşı silah doğrultmayacak" ifadelerini kullandı.

"SİLAHLARIMIZI MISIRLILAR'A ÇEVİRMEYECEĞİZ"

Heniyye, darbeci Sisi yönetiminin etkisi altındaki Mısır yargısının 31 Ocak'ta Kassam Tugayları'nın terör örgütü olduğu yönünde karar vermesini eleştirerek, "Her ne kadar Gazze'ye uyguladığı abluka ve tampon bölgeye razı değilsek de bu, silahları Mısır tarafına çevirdiğimiz anlamına gelmez. Mısır halkı bizim düşmanımız değildir" değerlendirmesinde bulundu.

MISIR'DA DARBE YANLISI BASIN "HAMAS'I VURUN" DİYOR

Mısır basını hemen hemen her gün Hamas ve onun siyasi kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları'nı Sina'daki saldırılara karışmakla suçlarken, Hamas bunları reddediyor.

Bazı Mısırlı basın mensupları, son zamanlarda televizyon programlarında yaptıkları açıklamalarda, Mısır ordusundan Hamas'ı vurmasını istemişti.

Darbeci Sisi'nin saldırılarına rağmen, Hamas değerlerinden vazgeçmiyor

KASSAM TUGAYLARI İSRAİL'DEN BAŞKASIYLA SAVAŞMAYACAK ÇÜNKÜ

İzzeddin el-Kassam Tugayları, 1 Ocak 1992'de kendilerine bağlı bir hücre tarafından yayınladığı ilk açıklamayla, Hamas'ın silahlı kanadı olduğunu duyurdu. Tugaylar, 80 öncesi Filistinli Marksist grupların aksine strateji olarak sadece Filistin toprakları içerisinde eylem yapmayı benimsiyor. Filistin dışından hiçbir milis desteğini kabul etmeyen grup, mensuplarını dini, kültürel ve ahlaki yoğun bir eğitim sürecinden geçiriyor. Batılı ülkeler tarafından terör örgütü olarak görülen Kassam Tugayları, terör için değil, siyonist İsrail işgaline karşı direniyor ve Filistin'in kurtuluşu için savaşıyor.

Darbeci Sisi'nin saldırılarına rağmen, Hamas değerlerinden vazgeçmiyor

İZZEDDİN EL-KASSAM KİMDİR?

Kassam Tugayları, adını Filistin'deki İngiliz ve Fransız sömürgeciliğine karşı silahlı mücadele verirken 1935'te şehit edilen Suriye asıllı Filistin lideri Şeyh İzzeddin el-Kassam'dan aldı. Şeyh İzzeddin el-Kassam, Fransız işgaline karşı direnmek amacıyla küçük askeri hücreler kurdu. Lübnan-Filistin sınırında Fransız ve İngiliz güçlerine karşı direniş başlattı. El Kassam'ın silahlı mücadelesi Filistin'de bir Yahudi devleti kurulmasını destekleyen İngiltere'yi rahatsız ediyordu. El Kassam 1935 yılında 500 İngiliz askeri tarafından pusuya düşürülerek şehit edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...