İşte en çok eleman aranan iki meslek

İşte en çok eleman aranan iki meslek

Ekonomi Haberleri

En çok aranan iki meslek 51 bin kişi ile satış danışmanlığı ve 48 bin kişi ile güvenlik görevlileri.

nbsp;Türkiye İş Kurumu'nun (İşkur) verilerine göre tam 1 milyon 735 bin 892 kadro işsizleri bekliyor. En fazla aranan 51 bin kişiyle satış danışmanlığı. İkincilik ise 48 bin kişi ile güvenlik görevlisi. Eğer dikiş makinecisiyseniz de 41 bin boş kadro sizi bekliyor. İşkur işverenlerden ihtiyaç duydukları eleman sayılarını alıyor ve mesleklere göre kendisine başvuran işsizleri bu işlere yönlendiriyor. Son verilere göre işverenlerin ihtiyaç duyduğu 1 milyon 735 bin 892 kişi var. Buna açık iş adı veriliyor. 1.7 milyon açık işin tam 741 bini ise yani yüzde 43'ü nitelik gerektirmeyen işler. 'Her işi yaparım'cılar için 741 bin açık kadro var. Ancak bu kadrolar niteliksiz eleman aradığı için hem zor doluyor hem de sirkülasyon oldukça fazla oluyor.


GARSONA İŞ ÇOK
Türkiye'de istihdamın yüzde 20'si tarım, yüzde 20.4'ü sanayi, yüzde 7.6'sı inşaat, yüzde 52'si ise hizmetler sektöründe yer alıyor. Bu durum en fazla istihdamın hizmet sektöründe olduğunu gösteriyor. İşverenlerin taleplerinde de tablo değişmiyor. En fazla hizmet sektöründe istihdam edilmek üzere işçi aranıyor. Bunların başında ise satış danışmanlığı geliyor. İşkur verilerine göre 51 bin satış danışmanı aranıyor. Ardından 48 bin kişi ile güvenlik görevlileri, 41 bin kişi ile dikiş makinecisi aranıyor. nbsp;Büro memurları da revaçta tam 38.9 bin kişilik iş onları bekliyor. Garsonlara 38.2 bin kişilik boş kadro var. Çağrı merkezlerinde çalışmak isteyenler, 35.9 bin kişi aranıyor.


SANAYİDE İHTİYAÇ 603 BİN KİŞİ
SANAYİ sektörü hizmet sektörü kadar istihdamda öne çıkamasa da tam 603 bin 627 kişilik boş kadrosu bulunuyor. Bu açık işlerde karşımıza yine dikiş makinecisi çıkıyor. Ardınan 12 bin 842 kişinin arandığı kaynakçılık geliyor. Makine kullanabilen işçiler şanslı diğer imalatta istihdam edilmek üzere 10 bin 798 kişiye ihtiyaç var. İnşaatta istihdam edilmek üzere ise 89 bin 328 kişi aranıyor. En çok ihtiyaç duyulan ise 2 bin 754 kişi ile elektrikçiler. İnşaatta 46 bin 676 kişilik boş kadro ise niteliksiz işçileri bekliyor. nbsp;Madenlerde istihdam edilmek üzere 3 bin 152 madenciye ihtiyaç var. Hürriyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...