AÖF - aÖf Bahar Dönemi Kayıt İşlemleri (AÇIK ÖĞRETİM KAYITLARI NASIL YAPILIR)

AÖF - aÖf Bahar Dönemi Kayıt İşlemleri (AÇIK ÖĞRETİM KAYITLARI NASIL YAPILIR)

EĞİTİM Haberleri

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman başladı. Açıköğretim kayıt işlemlerine dair tüm detaylı bilgliler haberimizde. aÖf bahar dönemi kayıt yenileme

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman başladı. Açıköğretim kayıt işlemlerine dair tüm detaylı bilgliler haberimizde. aÖf bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri..Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Anadolu Üniversitesi işbirliği ile yürütülmekte olan Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) 2014-2015 öğretim yılı 2. dönem kayıtları başladı. AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz konular ve bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri...AÖF bahar dönemi için sınava girecek olan öğrencilerin bugün başlayan nbsp;kayıt yenileme işlemlerini yapması gerekemektedir. Öğrecilerin bahar döneminde hangi dersleri almak istiyorsa aof.gov.tr adresinden ders-ekle-sil işlemi yapması gerekmektedir. nbsp;Kayıt yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağını merak eden öğrenciler için bu haberi paylaşıyoruz.

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu duyuru Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemlerini kapsamaktadır. Kayıt yenileme, Ders Ekle-Sil işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Bankaya Ödenmesiyle gerçekleşecektir.AÖF Kayıt yenileme işlemleri; 23 Şubat 2015 Pazartesi günü başlayıp, 02 Mart 2015 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Mazeretli olanlar 03, 04 Mart 2015 tarihlerinde kayıtlarını yenileteceklerdir. nbsp;28 Şubat 2015 Cumartesi ve 01 Mart 2015 Pazar günleri de AÖF Büroları kayıt yenileme işlemleri için açık olacaktır.

AÖF - aÖf Bahar Dönemi Kayıt İşlemleri (AÇIK ÖĞRETİM KAYITLARI NASIL YAPILIR)

AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılacak ?

Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt yenileme duyurusunu hazırlamıştır. Kayıt yenilemelerinin nasıl yapılacağı bilgisi aşağıda yer almaktadır.

1.aşama: "Ders Ekle-Sil"

2.aşama: "Kayıt Yenileme Bedelinin Bankaya Ödenmesi" olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir.

Not: Önce ders ekle sil işlemini yapmalısınız,yatıracağınız ücret ders ekle sil işleminin ardından size pdf olarak iletilecektir.

Dikkat: Bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler ders ekle sil işlemi yapmayacaklardır.

Bahar Döneminde sorumlu olduğu ders bulunmadığı için kayıt yeniletemeyen öğrenciler, sınav hakkı verilmeksizin öğrencilik hizmetlerinden (askerlik, öğrenci kimlik kartı, sosyal güvenlik vb.) yararlanmak istemeleri durumunda, Bahar Dönemi kayıt yenileme bedelini ödeyerek kayıtlarını yeniletebilirler.Bahar Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden yapılacaktır. Öğrenciler, bankaya ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan bankaya kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için banka ödemesi yapmadan önce http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Yenileme linkine girerek sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.

23 Şubat - 04 Mart 2015 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 03, 04 Mart 2015 tarihlerinde http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri linkinden ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.Banka ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında T.C. kimlik numaraları ile Vakıfbank şubelerinden, ATM'lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Mazeretli kayıtların son günü olan 04 Mart 2015 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23:30'a kadar, şubelerden ise Vakıfbank şubesinin mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir.

Öğrenciler bankadan aldıkları dekontun, 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payıödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme bedelini ödemeyip sadece geçmiş dönem borç/borçlarını ödeyen öğrencilerin 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Döneminde kaydı yenilenmez.04 Mart 2015 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Bahar Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler http://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Girişi bölümünden kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini, kayıt yenileme tarihleri içerisinde mutlaka kontrol etmelidirler.

Şifresini bilmeyen öğrenciler http://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Girişi bölümündeki Şifremi unuttum linkinden, AÖF bürolarına bizzat başvurarak ya da 0850 200 46 10 - 19 (10 hat) veya 444 10 26 numaralı telefonları arayarak şifre alabilirler.Kayıt yenileten öğrenciler ders kitaplarını bağlı olduğu AÖF bürosundan kayıt yenileme tarihleri içerisinde veya sonrasında alabilirler. "Kayıt Yenileme Kılavuzu" ve "Öğrenci Kılavuzu"na http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilir. Kayıt yenileme ile ilgili resmi duyuru bu ilanla yapılmaktadır. Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezi 0850 200 46 10 - 19 (10 hat) ya da 444 10 26

"AÖF AKADEMİK TAKVİMİ"NDE DEĞİŞİKLİK

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bahar Dönemi Akademik Takviminde, 7 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla değişiklik yapıldı.Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, seçimler nedeniyle İktisat ve İşletme Fakültelerinin akademik takviminde değişikliğe gidildiği bildirildi.

Bahar dönemi kayıt yenileme, ekle-sil internet başvuru ve kayıt tarihlerinin 23 Şubat-4 Mart, mazeretli kayıt süresinin ise 3-4 Mart olarak belirlendiği duyurulan açıklamada, "Af kapsamında kayıt 23 Şubat-1 Mart, mazeretli kayıt 28 Şubat-1 Mart, af ders ekleme 3-4 Mart, af ders ekleme mazeretli kayıtlar 4 Mart'a yapılacak. Bahar dönemi ara sınavı 18-19 Nisan, dönem sonu sınavı 23-24 Mayıs, tek ders sınavı ise 27 Haziran'da gerçekleştirilecek" ifadesi kullanıldı.ADANA'da Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'ne (AÖF) kayıt yaptırmak isteyen yüzlerce öğrenci, kayıt bürosu önünde uzun kuyruk oluşturdu.Merkez Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi'ndeki AÖF Bürosu önünde sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Kayıtlar 1 Ekim'de başlamasına rağmen işlemleri son güne bırakan öğrenciler, kaldırım boyunca uzayan kuyrukta saatlerde beklemek zorunda kaldı. Bazı öğrenciler kayıt için geceden sıraya girdiklerini öne sürerken bazı öğrenciler ise kayıt için geç kaldıklarını ancak eğitimlerini sürdürebilmek için şanslarını deneyeceklerini söyledi.

nbsp;Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) çoklu kayıt dönemi bugün itibariyle başladı. nbsp;

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, Açıköğretim Sistemi ile öğretim veren Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde farklı kayıt türlerine göre (OSYS Ek Yerleştirme, İkinci Üniversite, Dikey Geçiş ve Lisans Tamamlama) kayıt yaptıracak adayların internet başvuru ve kayıt işlemlerinin başladığını ve 17 Ekim'e kadar devam edeceğini bildirdi. "Biz hizmeti öğrencinin ayağına götüren bir üniversiteyiz" diyen Prof. Dr. Banar, "Anadolu Üniversitesi'ne bir bütün olarak bakmak gerekiyor. Anadolu Üniversitesi'nin örgün ve açıköğretim sistemi bir arada değerlendiriliyor. Yani örgün sistemin açıköğretim sistemine çok önemli katkıları var ki açıköğretim sisteminin başarısı da bu noktada geliyor. Tabi biz sadece öğrenciye kayıt yapıp, sınavlara sokup daha sonra da başarılı olanlara da diploma veren bir sistemden bahsetmiyoruz. 30 yıllık bir süreçten bahsediyoruz. Bu süreç sürekli gelişerek devam ediyor. "Anadolu Üniversitesi, açıköğretim sistemi neden başarılı? Niçin fark oluşturuyor?" sorularına baktığımızda öncelikle sunulan hizmetlere bakmak gerekiyor. Bu ister ikinci üniversite, ister lisans tamamlama isterse de ÖSYM'den yeni gelen öğrencilerimiz olsun. Bunlara sunduğumuz hizmetler çok çeşitli ve hepsine aynı hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Türkiye çapında 105 büroyla hizmet sunuyoruz. Yani biz hizmeti öğrencinin ayağına götüren bir üniversiteyiz. Öğrencilerimiz bürolarımıza gittiklerinde büro görevlilerimiz onlarla yakından ilgileniyorlar. Öğrenci belgesi, diploma, kayıt süreci, kitap dağıtımı gibi tüm bu hizmetleri öğrencilerimiz Eskişehir'e gelmeden bulundukları illerdeki bürolardan bu hizmetleri alabiliyorlar" ifadelerini kullandı. nbsp;

"BİR GÜN HERKES ANADOLU ÜNİVERSİTELİ OLACAK" nbsp;

İkinci üniversitenin çok ciddi talep gören projelerden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Banar, "Bu proje yine Anadolu Üniversitesi tarafından başlatılmış bir projedir. Tabi proje çok sağlam ayakları olan bir projedir ve bugün geldiği nokta itibariyle de Türkiye'deki bu sistemdeki diğer üniversiteler tarafından da takip edilmektedir. İkinci Üniversite dediğimizde; ikinci üniversiteye kayıt olan bir öğrenci açıköğretim sistemindeki öğrenci, öğretim ile ilgili hangi hizmeti alıyorsa aynı hizmeti onlar da almaktadır. İkinci üniversite uygulamasıyla bir gün yükseköğretim talebi olan herkes Anadolu Üniversiteli olacaktır" dedi. nbsp;

"AÖF, "BUNDAN SONRA NE YAPACAĞIM?" SORUSUNA CEVAP ARAYANLAR İÇİN BİR FIRSAT" nbsp;

Prof. Dr. Banar, AÖF'ün, "Bundan sonra ne yapacağım?" sorusuna cevap arayanlar için çok önemli bir fırsat olduğunu anlatarak, "Bilindiği gibi ikinci üniversite dediğimiz de Türkiye'de insanlar kariyerlerini yükseltmek istiyorlar, ancak farklı alanlarda eğitim ihtiyaçları oluyor. Bunu bir şekilde tamamlamaları gerekiyor. Ayrıca, çağ nüfusu döneminde alınan akademik eğitimin belli bir süre sonra güncellenmesi ve farklı alanlarda yenilenmesi gerekiyor, işte ikinci üniversite, kariyerinde yükselmek isteyenler için bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. Sonuçta bir diplomayla belgelendirilen bir sistemden bahsediyoruz. Veya belli bir noktaya gelmiştir, işinde emeklilik noktasına gelmiştir. "Bundan sonra ne yapacağım?" sorusuna cevap arayanlar için bir fırsattır. Emeklilikten sonra farklı alanda çalışmak isteyenler ya da öğrencilik ve çalışma hayatı boyunca ilgilenmek istediği ama ilgilenemediği alanlar olabilir. Örneğin; fotoğrafçılık, kameramanlık, tarım, felsefe, işletme olabilir. Bu noktada Anadolu Üniversitesi çok farklı alanlarda programlar sunuyor. Bu durumdaki kişilerin de yine başvurabilecekleri noktalardan bir tanesi yine Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu. nbsp;

"ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ DİKEY GEÇİŞ VE LİSANS TAMAMLAMA İÇİN BİÇİLMİŞ BİR KAFTANDIR" nbsp;

Prof. Dr. Banar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nin dikey geçiş ve lisans tamamlama eğitimleri için biçilmiş bir kaftan olduğunu da belirterek, şöyle devam etti: "Tabi bir diğer olay da dikey geçişler. Ön lisans eğitimini alan bir kişi lisans eğitimine devam etmek istiyorsa yine Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi onlar için biçilmiş bir kaftandır. Tabi burada öğrencilerimizin kılavuzları çok iyi okumaları gerekiyor. Bu kılavuzlara bakıldığında dikey geçişte iki nokta var. Bunlardan bir tanesi fark dersi alanlar bir diğeri de fark dersi almayanlar. Fark dersi alsalar dahi bunlar 3'üncü dönemin dersine yedirildiği için herhangi bir sene kaybı olmadan öğrenci 3'üncü sınıftan itibaren lisans eğitimine devam ediyor. Lisans tamamlama dediğimiz noktada ise; bir lisans programına başlayıp tamamlamadan 2 yıllık diplomasını alan ve ayrılan öğrenciler var. Bunlar bir süre sonra lisan eğitimine devam etmek istediklerinde yine başvuracakları yer Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'dir." nbsp;

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDEN İKİNCİ ÜNİVERSİTE FIRSATI nbsp;

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) 2002 yılında başlattığı "ikinci üniversite" uygulamasına olan talep artarak devam ediyor. Kariyerlerini ilerletmek, hayata farklı bir pencereden bakmak isteyenler için "ikinci üniversite" programlarına yapılacak başvuruların 29 Eylül 2014 tarihinde başlayacağı bildirildi. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, eğitim alanında kurulduğu günden bu yana birçok ilki gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi'nin uygulamasını ilk olarak 2001-2002 öğretim yılında başlattığını hatırlattı. Prof. Dr. Banar, ikinci üniversite uygulamasıyla bir yükseköğretim kurumundan mezun veya kayıtlı öğrencilere sınavsız olarak ikinci bir bölüm veya programda okuma olanağı sağlandığına dikkat çekti. "Uygulamanın başladığı 2002 yılından bu yana yaklaşık 300 binin üzerinde kayıtlı öğrencisi bulunan "ikinci üniversite" programları; bireylere ilgi duydukları bölümde okuma, kariyerlerinde yükselme, hayallerini gerçekleştirme, bilgi, beceri, davranış ve genel kültürlerini yükseltme olanağı sundu" diyen Banar, "İkinci üniversite uygulamasına olan talep her geçen gün artarak devam ediyor. Öğrenci profiline bakıldığında doktordan mühendise, arkeologdan öğretmene, hukukçudan ev hanımına ve farklı alanlardaki akademisyenlere kadar geniş bir meslek yelpazesinde öğrencilerimizin olduğunu görüyoruz. Bu da bizi ikinci üniversite programlarımızı çeşitlendirme konusunda motive ediyor ve yaptığımız işin doğruluğunu kanıtlıyor. Ayrıca farklı üniversitelerde de bu uygulamanın Anadolu Üniversitesi öncülüğünde başlaması da bize gurur veriyor" ifadelerini kullandı. nbsp;

KAYITLAR 17 EKİM'DE SONA ERECEK nbsp;

Kayıtların 17 Ekim'de sona ereceğini aktaran Banar, şöyle devam etti: nbsp;

"2014-2015 öğretim yılı ikinci üniversite programlarımıza 29 Eylül 2014-17 Ekim 2014 tarihleri arasında kayıt yapılabilecek. Bu tarihler içerisinde öğrenci adayları http://kayit.anadolu.edu.tr adresinde yer alan ikinci üniversite linkinden internet başvurusu yaparak ve gerekli olan kayıt belgelerini hazırlayarak, AÖF bürolarından kayıt işlemi yapabilirler." Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) 30 yıldır sürdürdüğü ve yaklaşık 2 milyon öğrenciye sahip Açıköğretim Fakültesi'ne ilişkin yapılan araştırma, Açıköğretim Sistemi'nin kadınların eğitimde cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklı dezavantajını azalttığını ortaya koydu.

AÜ'nün, Açıköğretim Fakültesi (AÖF), İktisat Fakültesi ve İşletme Fakültesi'nden 2000-2009'da mezun olan 8 bin kişiyle anket yöntemi kullanılarak, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Adana ve Antalya'da, aynı fakültelerden mezun, şu an çalışan veya işsiz 125 kişiyle de yüzyüze görüşme yöntemiyle yapılan, "Açık ve Uzaktan Eğitimin Ekonomik ve Sosyal Refaha Katkıları ile Yoksulluğu Azaltmadaki Rolü" konulu araştırması tamamlandı.

Proje yürütücüsü ve aynı zamanda AÜ Yaşamboyu Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Günsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada araştırmanın en önemli sonuçlarından birinin Açıköğretim Fakültesi mezunu kadınlar için hesaplanan, "kadın güçlendirme skorunun" yüksek çıkması olduğunu bildirdi.

"Kadın Güçlendirme Skoru"nun altı temel bileşenden oluştuğunu anlatan Günsoy, şöyle konuştu:

"Bunlar, 'bireysel hareketliliğin artması' (istediği yere seyahat edebilme, farklı coğrafya ve işlerde çalışabilme özgürlüğü gibi), 'ekonomik güvence', 'ailede önemli kararlara katılım', 'aileden bağımsız hareket edebilme', 'siyasi ve hukuki farkındalığın artması', 'toplumsal kampanyalara katılma'dır. Buna göre yaptığımız araştırmada kadın güçlendirme skoru yüzde 64.58 çıkmıştır. Bu oldukça yüksek bir orandır ve Açıköğretimin kadınların eğitimde cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan önemli dezavantajını azaltabildiğini göstermektedir. Bu dezavantajların neler olduğuna baktığımızda kadınların bir oğu örgün öğretime gidemeden erken yaşta evleniyor ve anne oluyor. Bir kısmı da erken yaşta çalışmak zorunda kalıyor. Böylece örgün öğretime katılma fırsatı bulamıyorlar. Erkekler ise bu konuda daha fazla avantaja sahip. Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi kadınların bu dezavantajını, avantaja çevirerek, eğitim fırsatı sağlıyor."

-Açıköğretim yaşam standardını iyileştiriyor

Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi'nin sosyal refaha ilişkin etkilerini de anlatan Günsoy, öğrencilerin yüzde 72.3'ünün hem okuyup hem de çalıştığını belirtti.

Günsoy, araştırmada öne çıkan diğer maddelere ilişkin şunları söyledi:

"Araştırmada mezun ve öğrencilerimize 'Açıköğretim sistemi olmasaydı, başka eğitim alma şansınız olur muydu?" sorusuna, katılımcıların yüzde 48'i, 'hayır, olmazdı' yanıtını verdi. Bu durum öğrenim görme konusunda insanlara fırsat eşitliği sağlamada açıköğretim sisteminin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Araştırma kapsamında 'AÖF eğitimi ile yaşam standartlarınızda bir değişiklik oldu mu?' sorusunu yönelttiğimiz kişilerin yüzde 78.2'si de 'iyileşti' yanıtını vermişlerdir. Bu da bizim için mutluluk verici bir sonuçtur."

-"Kişilerin kendilerine olan güvenini artırıyor"

Araştırmada dikkati çeken sorulardan birinin de "Açıköğretim öğrencisi ve mezunu olmam kendime olan güvenimi artırdı" ifadesi olduğunu dile getiren Günsoy, şöyle devam etti:

"Söz konusu ifade hakkında katılımcıların yüzde 47.9'u 'kesinlikle katılıyorum' ve yüzde 22.1'i de 'kısmen katılıyorum' ifadesini kullanmışlardır. Bu yanıt bizleri oldukça memnun etmiştir. Yine mesleki gelişime katkısı açısından soru yöneltildiğinde kişilerin 39.6'sının 'kesinlikle katılıyorum' ve yüzde 26.9'unun da 'kısmen katılıyorum' demişlerdir. 'AÖF'te aldığınız eğitim sizin çeşitli türden risklerle mücadele etmenizde etkili oldu mu?' sorusuna da katılımcıların yüzde 81.5'i 'evet' yanıtı vermiştir."Prof. Dr. Günsoy, çalışmada kişilerin yüzde 64'ünün açıköğretim sistemi sayesinde siyasi ve hukuki duyarlılıklarının arttığı sonucuna ulaştıklarını da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...