Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Osmanlı operasyonu'

'Osmanlı operasyonu'

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin Suriye toprağına girerek, Sülyeman Şah türbesi ve Saygı Karakolu'nu boşaltma operasyonu Dünya basınında geniş yer aldı.

Le Figaro, "Türk ordusu bir türbeyi korumak için Suriye'ye girdi" olarak verdiği başlıkta, "Türkiye DAEŞ terör grubunun tehdidi altındaki Osmanlı Devlet adamlarının mezarlarının bulunduğu türbeye Cumartesi gecesi askeri bir operasyon düzenledi" şeklinde yorumladı.
Washington Post, "Türk askeri birlikleri Suriye'ye girip türbeyi boşalttı" verdiği başlıkta, "Türk ordusu tanklarla Suriye sınırına giriş yaptı. Türkiye, DAEŞ tehdidi altındaki Osmanlı mezarının tahliyesini gerçekleştirmek için gece yarısı oparesyon başlattı" yorumunda bulundu.
Financial Times, Türkiye'nin bugüne kadar Suriye'ye en büyük müdahalesini bu operasyonla gerçekleştirdiğini yazdı. Gazete bu operasyonun, Ocak ayında İstanbul'da yaşanan intihar saldırısının ve ülkedeki diplomatik misyonların hedef haline geldiğine dair uyarıların ardından Ankara'nın IŞİD'e dair endişelerini de yansıtıyor olabileceğini söyledi.
Daily Telegraph haberi "Türkiye Osmanlı nbsp;türbesini kurtarmak için Suriye'ye asker gönderdi" şeklinde verdi.
Wall Street Journal, "Türkiye, Suriye'de bulunan Osmanlı mezarını ve nöbetçilerini almak için asker yolladı" başlığını kullandı. Gazete, "Yüzlerce Türk askeri Osmanlı türbesi ve 38 korumasını almak için tanklar eşliğinde Suriye'ye giriş yaptı. Türbe DAEŞ'in tehlikesi altındaydı" yorumunda bulundu.
Al Hayat, "Türk ordusu dedeleri olan Osmanlı mezarını taşımak için Suriye'ye girdi" başlığını kullandı. Gazete devamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Bey'in dedesi Süleyman Şah'ın türbesi DAEŞ terör örgütünün tehlikesi altındadır. Geçici olarak türbeyi ve 40 personelini taşıdık" açıklamalarına yer verdi.
The Independent, İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Independent, 'Osmanlı Operasyonu' başlığı ile verdiği haberde operasyon ve Süleyman Şah hakkında detaylı bilgilere yer verdi. nbsp;
The Times, nbsp;operasyonun Suriye'de iç savaş başladığı günden bu yana yabancı bir ülkenin gerçekleştirdiği en büyük kara harekatı olduğunu yazdı. Gazete haberde operasyonun detaylarına da yer verdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...