Android Wear SmartWatches akıllı saatler artık Apple iPhone ile çalışacak

Android Wear SmartWatches akıllı saatler artık Apple iPhone ile çalışacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, Android işletim sistemini genişletmek amacı ile akıllı saatler için geçen yıl ilk açık kaynak kodlu Android Wear yayımladı.

Ancak geliştiriciler nbsp;Android Wear akıllısaatleri Apple iPhone ile çalışması için bir yol buldu. XDA geliştiricileri forum üyesi Muhammed Ebu-Garbeyyeh Apple Bildirim Merkezi Hizmeti'ni kullanan bir iPhone (ANCS) doğrudan Android Wear-tabanlı akıllı saatleri tanıması için bir çözüm buldu. Bu bluetooth bağlantısı özelliği nbsp;smartwatches gibi giyilebilir cihazlara iPhone bildirimlerini sunmak için en son iOS sürümü içinde mevcut.


Muhammed, aslında ANCS özelliğini kullanarak iPhone 6 bildirimlerini almak için nbsp;Moto 360 Akıllı saat için bir uygulama geliştirdi. App Pebble uygulaması kullanıcıların Pebble akıllısaat üzerinde gerçek zamanlı bildirimler almasına izin vermek gibi benzer bir şekilde Android Wear ve iOS arasında bir bağlantı yapıyor.


Kullanıcılar iPhone, iPad veya iPod touch gibi IOS kullanan bir cihaz ile kendi Android Wear akıllısaatlerine uygulamayı yükleyerek iletişim kurabiliyor, bunun için IOS veya Android tarafında Jailbreak veya Root yapmaya gerek kalmıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...