Nebahat Çehre: '53 yıl çalıştım ama...'

Nebahat Çehre: '53 yıl çalıştım ama...'

MAGAZİN Haberleri

Yeşilçam'ın 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında "Geçmişi ve Bugünüyle Yeşilçam" adlı panele katılan Nebahat Çehre, oyunculuğun zorluklarını anlattı

Yeşilçam'ın 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında "Geçmişi ve Bugünüyle Yeşilçam" adlı panele katılan Nebahat Çehre, oyunculuğun zorluklarını anlattı. nbsp;Çehre: "Hiçbir zaman emeğimizin karşılığını alamadık."


YANLIŞ YAPA YAPA ÖĞRENDİM"
Nebahat Çehre, konuşmasında kendi anılarından yola çıkarak sinemada eğitimin önemine vurgu yaptı. Yeşilçam'la çok genç yaşlarda tanıştığını söyleyen Çehre, "Oyunculuğu yanlışlar yapa yapa öğrendim" dedi ve günümüzde oyuncu olmak isteyen gençlere eğitimi ön planda tutmaları tavsiyesinde bulundu.


"3 KURUŞ PARALARA ÇALIŞTIK"
Sanatçı, konuşmasında Yeşilçam'da çalışmanın zorluklarına da değindi: "Çok zor koşullarda çalıştık. Bir sinema filmi çekimi için ayrılan film metresi bile kısıtlıydı. O nedenle çekim sırasında oyuncu olarak yanlış yapma lüksümüz yoktu. Bugünkü gibi paralar da kazanılmıyordu. Biz 3 kuruş paralara çalıştık. Hiçbir zaman emeğimizin karşılığını alamadık.


"YILDA 16 FİLM ÇEKTİK"
Yılda 16 film çektiğimiz dönemler oluyordu. Türk sinemasının eleştirildiği dönemlerdi, ancak tüm bu zorluklar içinde sinemamıza unutulmaz eserler kazandırdığımızı düşünüyorum."


"53 YIL ÇALIŞTIM SADECE BİR TANE EVİM VAR"
Nebahat Çehre, Türk sinema sektörü ile Hollywood'u kıyasladı: "Adamlar bir film çekiyor, ekonomik özgürlüklerine kavuşuyor. Ben 53 yıl çalıştım, sadece bir tane evim var. Set çalışanları da hiçbir zaman emeklerinin karşılığını alamıyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...