İstanbul'a iki yeni Darülaceze geliyor

İstanbul'a iki yeni Darülaceze geliyor

YAŞAM Haberleri

2. Abdülhamit tarafından kurulan Darülaceze Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul'da iki önemli projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor

İstanbul'da Arnavutköy ilçesine bağlı Yassıören köyü ile Kurtköy'de iki yeni darülaceze tesisi kurulacak. Her biri yaklaşık 70'er milyon liraya malolacak yeni projelerin finansmanı tamamen hayırseverlerden toplanacak yardımlardan oluşacak. Tesislerin mimarisi ise Okmeydanı'nda bulunan 120 yıllık tarihi mekanın benzeri olacak. Devletten tek kuruş ödenek almadan sadece yardımseverlerin bağışlarıyla ayakta duran Darülaceze, kurulduğu günden bu yana 30 bini çocuk, 72 bin kimsesize kapılarını açtı. Ancak İstanbul'un hızla artan nüfusu karşısında 550 kişilik kapasiteli Darülaceze yetersiz kalmaya başladı.

İLK TEMEL BAHARDA ATILACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bahar ayında Yassıören'de temeli atılacak projenin detayları hakkında bilgi veren Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi, "Yeni Darülaceze merkezleri Yassıören ve Kurtköy'deki geniş araziler üzerinde inşa edilecek. Yassıören'deki arazi tahsis aşamasında. Buraya Okmeydanı'nda bulunan tarihi yapının bir benzeri kurulacak. Yüksek tavanlı, iki katı geçmeyen ve geniş avluları olan bir merkez inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanımız iki projeyi de yakından takip ederek sürekli bilgi alıyor" dedi. Kurtköy'de yapılması planlanan projenin 6 ay gecikmeli olarak hayata geçeceğini belirten Çiftçi, "Proje yaklaşık 70 milyon lira maliyetle hayata geçirilecek" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...