Pellegrini, 'Messi'yi durdurmayı düşünemeyiz'

Pellegrini, 'Messi'yi durdurmayı düşünemeyiz'

SPOR Haberleri

Manchester City-Barcelona maçı öncesi Manuel Pellegrini ve Luis Enrique açıklamalarda bulundular.

Manchester City Menajeri Manuel Pellegrini, Barcelona'da forma giyen Lionel Messi'nin dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu savunarak, "Messi'yi durdurmayı düşünemeyiz. Eğer onu durdurursak, başka iyi futbolcular da var. Top onlardayken Messi ve diğer oyunculara odaklanmalıyız" dedi. Şilili teknik adam, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda yarın sahalarında oynayacakları Barcelona maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Manuel Pellegrini, geçen yıl ikinci turda iki maçta da Barcelona'ya yenilerek elenmelerinin hatırlatılması üzerine, "Geçen yıl farklıydı. Çok yoğun bir maç temposundan sonra Barcelona ile karşılaşmıştık. Bu yıl iyi bir performans ortaya koyacağımızı umuyorum. Takımım formda ama güçlü bir ekiple karşılaşacağımızın farkındayız" diye konuştu.


''MESSİ'Yİ DURDURMAYI DÜŞÜNEMEYİZ''


Deneyimli teknik adam, topu mümkün olduğunca ayaklarında tutarak ve iyi paslaşarak rakiplerini zorlamaları gerektiğini belirterek, "Messi dünyadaki en iyi futbolcu. Messi'yi durdurmayı düşünemeyiz. Eğer onu durdurursak, başka iyi futbolcular da var. Top onlardayken Messi ve diğer oyunculara odaklanmalıyız" ifadesini kullandı. Sergio Agüero'nun dünyadaki ilk 5 futbolcu arasında yer aldığını dile getiren Pellegrini, yüzde 100 formda olduğu zaman Arjantinli futbolcuyu durdurmanın çok zor olduğunu söyledi.


Golcü futbolcunun sakatlıktan yeni çıktığını ifade eden Pellegrini, "Fakat Stoke City ve Newcastle United'a karşı oynadığı iki maça baktığımızda formu iyi. Rakibimiz 11 maç üst üste kazandı, onları eleştiremezsiniz. Onlarla aralık ayında oynasaydık, zor bir dönemden geçiyorlardı ancak yarın gerçek Barcelona'yı göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.


Manuel Pellegrini, cezası nedeniyle yarınki maçta forma giyemeyecek olan Yaya Toure ile ilgili bir soruya da "Her zaman Yaya Toure ile oynamayı tercih ederim, çünkü çok önemli bir futbolcu. Toure ile her zaman daha iyi oynamışızdır. Onsuz da iyi oynayabiliriz. Bayern Münih ve Roma'ya karşı öyle mücadele ettik. Onun yerine koyabilecek iyi futbolcularımız var" yanıtını verdi.


LUİS ENRİQUE: BU MAÇIN FAVORİSİ YOK


Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique de düzenlediği basın toplantısında, yarınki maçın favorisinin olmadığını söyledi.


Manchester City karşısında boş alanları iyi kullanmaları gerektiğine dikkati çeken Enrique, "Eğer topa hakim olursak, planımızı hayata geçirebiliriz. Orta sahadaki mücadele hayati önem taşıyacaktır. Geçen yıl ilk maçı Barcelona 2-0 kazanmıştı, bu yıl zor olacak. Manchester City lig şampiyonluğunu kazandı ve takımı geliştirdi. Kupayı kazanmayı umuyoruz. Bunu istiyorsanız, bu tür maçları oynamak zorundasınız" diye konuştu.


Luis Enrique, Suarez ile ilgili bir soru üzerine, "Kulüpteki ilk sezonu olduğu dikkate alınırsa, katkısı çok olumlu. Oyununun bize fayda sağlayan birçok karakteristik özelliği var. Bizim için birçok şey yapacaktır" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...