Yunan Hükümeti reform listesini AB'ye sundu

/ Kaynak: AA
Yunan Hükümeti reform listesini AB'ye sundu

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan, mali programın 4 ay uzatılması karşılığında taahhüt ettiği reformların ve kemer sıkma tedbirlerinin listesini AB kurumları ve IMF'ye sundu.

AB Komisyonu Başsözcüsü Margaritis Schinas, Twitter mesajında "Yunan Hükümeti'nin reform önlemleri listesini zamanında aldıklarını" duyurdu.
AB kaynakları Yunan Hükümeti'nin hazırladığı listeyi mali programın gözden geçirilmesinde yeterli bir başlangıç noktası olarak değerlendirilebileceğini belirtiyor.
Yunanistan'ın bu adımının ardından Avro Bölgesi maliye bakanlarının bugün telekonferans toplantısında değerlendirme yapmaları bekleniyor.
Avro Bölgesi maliye bakanları cuma günü Brüksel'de toplanarak mali programın 4 ay şartlı uzatılması ve Yunanistan'ın yerine getirmeyi planladığı reformların listesini en geç dün gece yarısına kadar sunması konusunda anlaşmıştı.
AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'nin, Yunan Hükümeti'yle reform listesi üzerinde detaylı çalışmayı yaparak mali programın gözden geçirilmesinin nisan sonuna kadar tamamlanması ve akabinde Atina'da kalan kredi dilimlerinin serbest bırakılması hedefleniyor.
ALMANYA TASARIYI MECLİS'E SUNDU
Almanya Ekonomi Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan için uygulanan mali programın 4 ay uzatılmasına ilişkin tasarıyı Alman Federal Meclisi'ne (Bundestag) sundu.
Tasarı, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'nin oluşturduğu troykanın, Yunanistan'ın sunmuş olduğu reform listesinin yeterli bulması koşuluyla işleme alınacak.
Bundestag'ın Cuma öğleden önceki oturumda programın 4 ay uzatılmasını onaylaması bekleniyor.
Yunanistan'ın bu adımının ardından Avro Bölgesi maliye bakanlarının bugün telekonferans toplantısında değerlendirme yapması bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...