CHP'li vekil Baas sözcüsü'nü aratmadı

/ Kaynak: DHA
CHP'li vekil Baas sözcüsü'nü aratmadı

Politika Haberleri  / DHA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis kürsüsünde Suriye'deki BAAS rejiminin sözcülüğüne soyundu.

Şah Fırat operasyonu hakkında TBMM Genel Kurulu'nu bilgilendiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın konuşmasının ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, operasyon için yüz binlerce insanın katili Baas rejiminden izin alınmamasını eleştirdi.

'BAKAN YILMAZ ÖZÜR DİLEMELİYDİ'
Faruk Loğoğlu, "Benim Millî Savunma Bakanından beklediğim şuydu: Türk milletinden bu vahim hata için, bu vahim operasyon için, sonuçları Türkiye Cumhuriyeti'nin üstüne bir kara leke olarak kalacak olan bu vahim operasyon için keşke özür dileseydi. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar) Operasyon için Suriye hükûmetinin rızası alınmamıştır." ifadelerini kullandı.
Meclis kürsüsündeki konuşmasında Türkiye'yi uluslararası suçlu gibi gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı, şöyle devam etti:

BAAS'A YOL GÖSTERDİ
"Şimdi, konunun çok ayrıntıları var, lütfen, çok ayrıntıları var. Uluslararası hukuka aykırılık, bunlardan bir tanesi. Uluslararası hukukta, bir ülkeye bir askerî operasyon düzenleme hakkı ancak meşru savunma durumunda ortaya çıkar. O bakımdan, bu askerî operasyon yani Suriye topraklarına çok sayıda askerle, tankla girilmesi bir defa Suriye Hükûmetinin yaptığı açıklamalara da bakarsanız Suriye'ye bir saldırıdır, Suriye topraklarına karşı bir saldırıdır."
Loğoğlu, "Musul Başkonsolosluğumuzun zamanında tahliye edilmemesi ne kadar yanlış idiyse, Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerimizin -askerlerimizin diyorum- tahliye edilmesi veya geri çekilmesi yani bir ricat anlayışı, bir korku anlayışı içinde geri çekilmesi daha da vahim bir yanlış olmuştur" dedi.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...