17 Aralık'ın gizli şifresi, 'Altın vuruş'

17 Aralık'ın gizli şifresi, 'Altın vuruş'

GÜNDEM Haberleri

Gülen'in 17 Aralık talimatını, darbe girişiminden 2 ay önce Herkul.org'tan 'altın vuruş' şifresiyle verdiği ortaya çıktı.

Paralel yapının 17 Aralık hükümete darbe operasyonu için şifresi: Altın Vuruş! Bu kod adı, operasyon öncesi ilk olarak Fethullah Gülen'in konuşmalarında, ardından Şefkat Tepe dizisinde kullanıldı.

İstanbul Emniyeti'nin paralel yapıya yönelik hazırladığı fezlekede 17 Aralık darbeye teşebbüs operasyonun şifresi deşifre edildi. Fezlekeye göre örgüt, 17 Aralık için 'altın vuruş' şifresini kullandı. Operasyonla hükümete altın vuruş yapacaktı. 'Altın vuruş' kelimesini ilk olarak operasyondan iki ay önce 20 Ekim 2013 tarihinde www.herkul.org sitesinde yayımlanan konuşmasında örgüt lideri Fethullah Gülen "Allah'a tapacağınız halde benim ayağımı vurduğum yerin altındaki şeye tapıyorsunuz. Altın vuruş yaptı" şeklinde kullandı.

ŞEFKAT TEPE'YLE MESAJ VERDİLER

Ardından Gülen'den sonra 'altın vuruş' şifresi Şefkat Tepe dizisinde "Özellikle biz tersliler dost ülkelerin destekleriyle terör örgütüne sahip çıkarak, örgüt en güçlü dönemini yaşıyor, altın vuruşa hazır. Dershanelerin kapatılması, hem camiaya hem de devlete büyük darbe olacaktır. Bu altın vuruşlarla siyasilerin zayıf noktalarını görmüş olduk" şeklinde diyaloglarda kullanıldı. 'Altın vuruş'la 17 Aralık soruşturmasının temelinde bulunan altın mevzusuna değinildi. Fezlekede ayrıca Şefkat Tepe dizisinde 17 Aralık operasyonu, MİT TIR'larının durdurulması, Tahşiye gibi konuların dizideki diyaloglarla kamuoyu algısı oluşturulması planladığı anlatıldı. O konuşmalar şöyle:

- Kazanmaya kimsenin itirazı yok. Fakat böcek işi iyi olmadı. Şimdi asıl sorun, diğer böcekleri koyanlar da ortaya çıkabilir. Bizi korumalısınız.

- Vurmanın tam zamanı. İçeriden ve dışarıdan ablukaya alınarak, dostlarıyla araları açıldı.

- Yalnızlaştırılma projesi de başarıyla devam ediyor. Terörün yanında, siyasi, diplomatik ve ekonomik krizlerle sıkışan bir ülke hayal ediyoruz ve bunun olması için düğmeye basmış durumdayız.

- Yönetenleri bitirecek bütün yollar denenecek. Projemiz; siyasi, ekonomi, terör, paketleme dahil her alanda uygulanacak." (Akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...