Bahçeli'den Fırat Yılmaz Çakıroğlu açıklaması

/ Kaynak: AA
Bahçeli'den Fırat Yılmaz Çakıroğlu açıklaması

Politika Haberleri  / AA

MHP lideri Bahçeli, Milliyetçi Hareket'i sokağa çekmek için bir plan ve proje varsa bunu düşünenlerin hesabının tutmayacağını söyledi.

nbsp;Bahçeli, geçen hafta Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun saldırıya uğradığını ve hayatını kaybettiğini hatırlatarak "Emin olunuz, duygularımızı ifade etmek için kelimeler kifayetsiz, cümleler yetersizdir. Kaybettiğimiz gencecik, pırıl pırıl bir çocuğumuzdur. Düşünüyorum da ne çok ölüyor, ne çok üzülüyoruz? 46 yıldır tabutlar omuzlardan inmiyor, 46 yıldır şehitlerimizin, gözyaşlarının ardı arkası kesilmiyor" diye konuştu.

PKK'lıların Ege Üniversitesi'ne üst kurduğunu, aylardır süren gerilim ve gerginliğin üniversitede huzur bırakmadığını bildiren Bahçeli, üniversite yönetiminin sorunları ağırdan aldığını, il valisi ve emniyet güçlerinin güvenlikle ilgili şikayet ve beklentileri karşılayamadığını öne sürdü.

"Fakülte koridorları sanki Kandil'deki mağaralar gibidir" diyen Bahçeli, PKK'nın şehir uzantılarının milliyetçi ülkücü gençleri hiç durmadan tahrik ettiklerini savundu. Saldırının ardından yaklaşık 45 dakika ambulans gelmediğini ileri süren Bahçeli, şunları söyledi:

"Üniversitelerde karşıt görüşlü öğrencilerin değil, PKK'lıların saldırı ve provokasyonu vardır ve bunun sorumlusu da aciz Başbakan ve sünepe Hükümeti'dir. Teröristler ne zamandan beri görüş sahibi olmuştur? Katiller ne zamandır görüş ve fikir sahibi haline gelmiştir? Karşıt görüşlü uydurmasını hayasızca kamuoyuna servis edenler, Milliyetçi ülkücü hareketi ne zannetmektedir? Biz susarsak, biz durursak, biz alttan alırsak mesele kalmayacak, bu mu istenmektedir? Hadi biz sustuk diyelim, peki tarih susar mı, vicdan susar mı, millet durur mu? Milliyetçi ülkücü harekete hiç kimse istikamet çizemeyecektir. Ve hiç kimse de sabrımızla daha fazla oynamayı aklından geçirmemelidir. AKP'nin teröre verdiği tavizler, Kandil Dağı'nı, terör kamplarını, terörist inlerini yurdumuzun her yerine taşımıştır. İzmir'de sadece Fırat'a değil, topyekün Türk gençliğine saldırılmıştır. İzmir'de sadece Fırat değil, insanlık bıçaklanmış, insani değerler biçilmiştir."

Milliyetçi Hareket'i sokağa çekmek için bir plan ve proje varsa bunu düşünenlerin hesabının tutmayacağını vurgulayan Bahçeli, "Milliyetçi ülkücü harekete sızarak, tepkileri ajite ederek, heyecanları kışkırtarak dava arkadaşlarımı provoke etme amacında olanların hiçbir şart altında oyununa gelinmeyecek, aleti olunmayacaktır" dedi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...