Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bursalının yüzünü güldürecek haber!

/ Kaynak: İHA
Bursalının yüzünü güldürecek haber!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, ekim ayına kadar Bursa'nın su ihtiyacına cevap verecek suyun bulunduğu söyledi.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Bursa olarak şanslı bir kent sakinleriyiz. Çünkü Bursa'nın Uludağ gibi bir nimeti var. Bursa'nın su kullanma kaynağı da Uludağ. Nilüfer deresi üzerinde Nilüfer ve Doğancı barajları bulunuyor. Bu yıl yağmuruyla, karıyla bereketli bir kış geçirdik. Baraj havzasında 70 milyon metreküpe tekabül edecek kar yükü var" dedi.

NİLÜFER VE DOĞANCI BARAJI SUYA DOYDU
Barajların doluluk oranı ile ilgili de bilgi veren Çetinavcı, "Bugün Doğancı Barajı'nın rezerv hacmine baktığımızda yüzde 70.96 oranında bir doluluk var. Bu da 24 milyon metreküp su rezervine tekabül ediyor. Nilüfer Barajı'nda ise yüzde 83.80 oranında bir doluluk var. Bu da 29 milyon metreküp su rezervine tekabül ediyor. Dolayısıyla Bursa olarak yazı rahatlıkla çıkarıp bugün itibariyle ekim ayına kadar yetecek suyumuz var. Çok şükür Bursa'da bir su sıkıntısı görülmüyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE SU AZLIĞI YAŞAYAN BİR ÜLKE"
Dünyada toplam suyun yaklaşık yüzde 97'sini tuzlu suların oluşturduğuna dikkat çeken Çetinavcı, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Bütün tatlı su kaynaklarının yüzde 68'inden fazlası ise buz ve buzulların içinde yer alıyor. Dolayısıyla ihtiyaçları karşılamaya uygun su miktarı dünyadaki toplam su stoklarının ancak binde 25'ini oluşturuyor. Yılda kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı 8 bin ile 10 bin metreküp olan ülkeler su zengini, 2 bin metreküpten az olanlar su azlığı çeken ülkeler arasında kabul edilmektedir. Türkiye'de kişi başına ortalama bin 500 metreküp ile su azlığı yaşayan ülkedir. Bu açıdan su tasarrufu büyük önem arzetmektedir."

BUSKİ'DEN TASARRUFLU SU KULLANIM KİTAPÇIĞI
BUSKİ tarafından hazırlanan 'tasarrufa var mısınız?' adlı kitapçıktan da bahseden Çetinavcı, "Su israfının önüne geçilebilmesi ve su tasarrufunun teşviki için eğitim kurumları başta olmak üzere toplumun dinamiklerine görevler düşmektedir. Günlük hayatın en önde gelen ihtiyaç unsuru olan su bilinçli tüketimle hayat kaynağı olma işlevini sürdürecektir. BUSKİ olarak 'tasarrufa var mısınız?' adlı karikatürlerle anlatılan bir tasarruflu su kullanımı kitapçığı hazırlayarak tüm okullara dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Umuyorum bu kitapçık tasarruflu su kullanımı bilincinin oluşmasında katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...