Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gezi Davası'nda yeni gelişme!

/ Kaynak: İHA
Gezi Davası'nda yeni gelişme!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gezi Parkı olayları davasında, savunması alınmayan 4 sanıkla, ilgili duruşmaya zorla getirilmesi kararı verdi.

Gezi Parkı olayları sırasında belinde silah olduğu iddia edilen bir fotoğrafla polise havai fişek atarken görüntülenen Ulaş Bayraktaroğlu'nun da arlarında bulunduğu 36 sanığın 'terör örgütü üyesi olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak' gibi suçlarından 58 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 3 tutuksuz sanık ile, şikayetçi 4 polis memuru da hazır bulundu.
Duruşmada ifade veren müşteki polislerden İsmail K, olay yerinde 50-60 kişi bulunduğunu ve SDP binasının girişinde Gezi Parkı olayları sebebiyle gösteri yapan şahısların yüzlerinin kapalı olduğunu belirtti.
Olaylar sırasında kendisine atılan taşlar nedeniyle yaralanarak yere düştüğünü anlatan müşteki polis memuru İsmail K. "Çok sayıda molotof atıldı. Yüzleri kapalı olduğu için kimin taş attığını ve mukavemet ettiğini görmedim" dedi.
Duruşmada ifade veren müşteki polislerden Rasim S. ve Hanifi K., ise olaylara müdahale eden TOMA aracının içinde olduklarını belirttiler. Grubun kendilerine yoğun bir şekilde saldırısı olduğunu aktaran müşteki polisler, molotofkokteyli atıldığı ve eylemcilerin yüzleri kapalı olduğu için kendilerine saldıranları görmediklerini ifade ettiler.

"BAŞIMA BEŞ DİKİŞ ATILDI"
Duruşmada ifade veren müşteki polis Salih A ise, olayda gözaltına alınma ile ilgili işlemleri yerine getirdiği sırada başına bir madde gelmesiyle yaralandığını, kaldırıldığı hastanede başına beş dikiş atıldığını ve o maddeyi kimin atığını görmediğini aktardı.
Dinlenilen tüm müşteki polisler, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, davaya müdahil olmak talebinde bulundu.

"TAKSİM'DE ET DAĞITIMI YAPIYORDUM"
Duruşmada savunma yapan sanıklardan Tayfur Görgel polislere taş atmadığını iddia etti. Motosikletiyle et dağıtımı yaptığı için Taksim'e gittiğini ifade eden Görgel, "Gazdan kaçan grupla birlikte bir binaya girdim. Polislere taş atmadım ve herhangi biri araca zarar vermedim. Herhangi bir örgüt üyesi değilim, suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
SDP üyesi olduğunu ve 1 Mayıs 2013 tarihli gösterilere katıldığını belirten sanık Çağlar Demiröz, "İllegal bir eylemde bulunmadım. Eylemde polislere mukavemet etmedim. Kamu mallarına zarar vermedim ve örgüt faaliyetlerinde bulunmadım" ifadelerini kullandı.

"GAZ KAPSÜLÜYLE YARALANDIM, BEYİN TRAVMASI GEÇİRDİM"
Duruşmada ifade veren sanıklardan Doğukan Öci olay günü Gezi Parkı'nda gaz kapsülü ile yaralandığı için beyin travması geçirdiğini söyledi. Oci, "Kesinlikle molotofkokteyli atmadım. Herhangi bir örgüt üyesi değilim, propaganda yapmadım, polislere mukavemet etmedim ve kamu malına zarar vermedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.
Sanık avukatları, bazı sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbiri uygulanması kararlarının kaldırıldığına vurgu yaparak, sanıklardan Ulaş Bayraktaroğlu, Ceyhun Dönmez, Doğukan Öci ve Furkan Tombul hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı tedbirinin kaldırılmasını istediler.
Sanıklardan çocuk yaştaki C.K ile ilgili daha önce İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevsizlik kararı verilerek İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyasının, fiili irtibat gereği bu dava dosyasıyla birleştirilmesi hususunda muvafakat istendiği hatırlatıldı.
İfadelerin ve avukat beyanlarının alınmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme , müşteki polislerin suçtan zarar görme ihtimalini göz önüne alarak katılma taleplerini kabul etti.

İFADESİ ALINMAYAN 4 SANIKLA MÜŞTEKİ POLİSLERE ZORLA GETİRİLME KARARI
Mahkeme sanıklar Ulaş Bayraktaroğlu, Ceyhun Dönmez, Doğukan Öci ve Furkan Tombul hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması talebini reddeden mahkeme heyeti, savunması alınmayan 4 sanıkla, isimleri bildirilen ancak duruşmaya gelmeyen diğer müşteki polis memurları ile ilgili duruşmaya zorla getirilmesi kararı verdi. İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasının, aralarındaki fiili irtibat nedeniyle bu dava dosyasıyla birleştirilmesi talebine olumlu cevap veren heyet, duruşmayı erteledi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...