Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aranan İngiliz 3 genç kız Suriye'de olabilir!

/ Kaynak: AA
Aranan İngiliz 3 genç kız Suriye'de olabilir!

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiliz polisi, "aranan üç genç kızın artık Türkiye'de bulunmadıklarına, Suriye'ye geçtiklerine inanıldığını" bildirdi.

İngiliz polisinden yapılan açıklamada, "Kayıp üç genç kızla ilgili soruşturmayı yürüten İngiliz Polisi Terörle Mücadele Birimi, kızların artık Türkiye'de bulunmadığına, Suriye'ye geçtiklerine inanıyor" denildi.

Açıklamada ayrıca, İngiliz polisinin Türk yetkililerle yakından çalışmaya devam ettiği belirtildi.

Terörle Mücadele Polis Birimi geçen hafta yaptığı açıklamada, 15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana isimli üç genç kızın 17 Şubat günü Londra'daki Gatwick Havaalanı'ndan Türk Hava Yolları'nın (THY) TK 1966 sefer sayılı yolcu uçağıyla İstanbul'a gittiklerini bildirmişti.

Polis, yakın arkadaş olan üç genç kızın, Suriye'ye ulaşmak ve terör örgütü IŞİD'e katılmak amacıyla Türkiye'ye gittiklerinin tahmin edildiğini kaydetmişti. Polis, kızların bulunması için Türkiye'ye ekip gönderdiğini açıklamıştı. Genç kızların aileleri ise basın aracılığıyla çocuklarına İngiltere'ye dönmeleri ve kendileriyle iletişime geçmeleri çağrısında bulunmuştu.

İngiliz hükümeti, yaklaşık 600 İngiliz vatandaşının Suriye'ye ve Irak'a savaşmak için gitmiş olabileceğini tahmin ediyor. İngiliz polisi, geçen yıl çoğu Suriye bağlantılı 200'den fazla kişiyi terör şüphesiyle gözaltına almıştı. Ülkede önceki hafta yürürlüğe giren yeni terörle mücadele ve güvenlik yasası kapsamında, havayollarından yolcu listelerini paylaşmaları istenmişti. Yasa kapsamında ayrıca sınır polisine şüphelileri durdurma ve pasaportlarına el koyma yetkisi verilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...