Ukrayna Turkcell sayesinde 3G ile tanışacak

Ukrayna Turkcell sayesinde 3G ile tanışacak

Ekonomi Haberleri

Turkcell'in iştiraki Astelit, Ukrayna'daki 3G ihalesinde en yüksek kalitede hizmet vermeye elverişli olan Lot 1 frekansını kazandı

Turkcell'in yüzde 55 iştiraki Astelit, Ukrayna'da yapılan 3G ihalesinde 118.4 milyon dolarlık teklifle Lot 1 frekans bandının kullanım haklarını aldı. Turkcell'den yapılan açıklamada, yatırıma ve en yüksek kalitede hizmet vermeye elverişli olan Lot 1 için Astelit'in 118.4 milyon dolar tutarında teklif vererek, 15 yıl süreli lisansı almaya hak kazandığı belirtildi. Astalit Ukrayna pazarında life:) markası ile faaliyet gösteriyor. Turkcell'den yapılan açıklamada life:) abonelerinin, lisansın alınması sonrasında 6 ay içinde 3G kullanabilmelerinin hedeflendiği belirtilirken; ihale koşullarına uygun olarak 18 ay içinde Ukrayna'daki tüm bölgesel merkezler 3G kalitesinde kapsanacak.


Bu adımın Turkcell'in Ukrayna pazarının gelişimine duyduğu güvenin işareti olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz, Turkcell'in 3G'deki tecrübesini Ukrayna'ya taşıyacağını; Türkiye'de ise liderliğini 4G ile sürdüreceğini ifade etti. Turkcell iştiraki life:) 2014 sonu itibariyle Ukrayna'da 10.3 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. Birkaç yıldır düzenli olarak müşteri tabanını genişleten operatör, 2014'te müşteri sayısını 1.1 milyon artırdı. 2014 itibariyle pazar payı yüzde 18 olan life:)'ın müşterilerinin yüzde 36'sı akıllı telefon kullancısı. life:) bu özelliğiyle, Ukrayna'yı 3G'nin mobil hizmetler dünyasıyla buluşturmakta önemli bir avantaja sahip.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...