Erdoğan, Bahçeli'ye sert çıktı: Özel'in tırnağı bile olamazsın

Erdoğan, Bahçeli'ye sert çıktı: Özel'in tırnağı bile olamazsın

Politika Haberleri

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'i eleştiren MHP lideri Bahçeli'ye çok sert sözlerle cevap veren Cumhurbaşkanı, 'Tırnağı bile olamazsın' dedi...

"Şah Fırat'la hiçbir hakkımızdan vazgeçmiş değiliz. Milletin seçtiği cumhurbaşkanı olarak şahsıma, başbakanıma, genelkurmay başkanıma saldırıya sessiz kalamam" nbsp;Beştepe Sarayı'nda muhtarlarla bir araya geldiği toplantıların üçüncüsünde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündemdeki konuları değerlendirdi. Şah Fırat operasyonunun askerin can güvenliği ve Süleyman Şah'ın manevi değerine sahip çıkmak için yapıldığını vurgulayan Erdoğan, "Hiçbir hakkımızdan, iddiamızdan vazgeçmiş değiliz, sadece askerlerimizin can güvenliği için operasyonu yaptık" dedi. nbsp;Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye çok sert sözlerle cevap veren Cumhurbaşkanı, özetle şunları söyledi: "Türkiye bu operasyonu hiçbir örgütle işbirliği ve onların izniyle yapmamıştır. Böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Bu ülke bu güce sahiptir.
Ana muhalefet Esed rejimiyle, diğer muhalefet de oradaki terör örgütüyle birlikte hareket etmektedir. Bu operasyona karşı çıkanların yeri onların yanıdır. Musul'da da 102 gün, 49 başkonsolosluk görevlisini, ihtiyatla takip ederek, kıllarına zarar vermeden kurtardık. Bu muhalefetin ağzına bakıp operasyon yoluna gitseydik, bu kardeşlerimizin bir kısmı bugün hayatta olmayabilirdi. nbsp;
Bir genel başkan, cumhurbaşkanına, başbakana, genelkurmay başkanına, askerlerimize akıl almaz ithamlarda bulunuyor. Hakaretler yağdırıyor. Milletin seçtiği cumhurbaşkanı olarak buna sessiz kalamam. Bu zatın, önce aynaya bakması lazım. Sen Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın."
Parlamenter sistemlerde bir noktaya kadar ilerlendiğini ve sonrasında 'patinaj' başladığını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: "Genlerimizde başkanlık sistemi var. İç güvenlik yasası görüşülüyor, iktidarın 312 milletvekilini muhalefetin 220 milletvekili kilitliyor. Bunu aşmanın tek yolu başkanlık sistemidir."
Cumhurbaşkanı, iç güvenlik paketinin yasalaşması halinde köyden mahalleye dönüşen yerlerde muhtarlara evlendirme yetkisi verileceğini de sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...