Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devletten KOBİ'ler için e-ticaret desteği geliyor

Devletten KOBİ'ler için e-ticaret desteği geliyor

Ekonomi Haberleri

Türk ekonomisinde önemli bir yer tutan KOBİ'lerin markalaşma, kurumsallaşma ve verimliliğini artırmak için sanal pazar yerlerine girmeleri teşvik edilecek

KOBİ'lerin kurumsallaşması ve markalaşması için yeni bir destek daha geliyor. e-ticarette KOBİ'lerin daha etkin olmalarını isteyen hükümet, firmaları buraya yönlendirmek için mevzuat hazırlıyor. KOSGEB sorumluluğundaki mevzuat çalışmasına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, BTK, BDDK ve PTT de destek verecek. KOBİ'lerin gücüne güç katacak çalışma ile birlikte firmalar, yeni alıcılar ve yeni pazarlara açılacak. Ticari ortak bulmak isteyenler için de daha rahat bir ortam sağlanacak. e-ticaretin yaygınlaşmasıyla KOBİ'lere, aracıya gerek kalmadan, doğrudan tüketiciye ulaşacakları ilave satış kanalları da oluşturulmuş olacak. Böylece maliyetlerin azalacağı da belirtiliyor. Söz konusu destek programının ilk aşaması bu yıl içinde başlayacak. Türkiye'deki KOBİ'lerin yüzde 51.4'ü ticaretle uğraşırken, yüzde 12,5'i sanayi dallarıyla ilgileniyor.
Osman Çobanoğlu ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...