Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Boşnaklar: 'Doğum günün kutlu olsun Başkan'

/ Kaynak: AA
Boşnaklar: 'Doğum günün kutlu olsun Başkan'

DÜNYA Haberleri  / AA

Zavidoviçi kentinde, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği etkinlikle, binlerce Bosnalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutladı.

Bosna Hersek'in Zavidoviçi kentinde, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği etkinlikle, binlerce Bosnalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutladı.
Türkiye ve Bosna Hersek milli marşlarının okunmasıyla başlayan programa, Türkiye'nin Saraybosna Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı, Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Türkiye'nin resmi kurumlarının temsilcileriyle, çok sayıda Bosna Hersekli katıldı.
Resmi açılışını Zavidoviçi Belediye Başkanı Suad Omeraşeviç'in yaptığı "Türkiye-Bosna Dostluk Gecesi Etkinliği" kapsamında, ses sanatçısı ve besteci Orhan Çakmak, Erdoğan için özel olarak yazdığı şarkıyı seslendirdi.
Etkinlik kapsamında düzenlenen organizasyonda Türkçe ve Boşnakça şarkılar ve ilahiler seslendirilirken, Bosna Hersek'in farklı şehirlerinden gelen ve Türk bayrağı taşıyan çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı sunumda ise "Boşnaklar seni çok seviyor", "Kalbimiz seninle" ve "Doğum günün kutlu olsun" mesajları yer aldı.
Bosna Hersekli gazi Muyo Aganoviç de tören sırasında Türkçe ve Boşnakça şarkılar seslendirdi.
Programın organizatörleri arasında bulunan Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı Yasmin İmamoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programa katılımın çok yüksek olduğunu, törene Zenitsa, Jepçe, Saraybosna gibi şehirlerden de çok sayıda insanın katıldığını söyledi.
"Türkiye-Bosna Dostluk Gecesi" etkinliğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü kutlamak için bir vesile olduğunu ifade eden İmamoviç, "Bu program, Bosna Herseklilerin Türkiye'yi ve Türk kardeşlerimizi ne kadar çok sevdiğini gösterme amaçlı düzenlediğimiz bir etkinlik, mütevazı bir katkımız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakınları, Türkiye ve Türk halkı için her şeyin en iyisini, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesini diliyoruz" diye konuştu.
Programa katılan Bosna Hersekli Gazi Muyo Aganoviç de tören sırasında Türkçe ve Boşnakça şarkılar seslendirdi. Bosna Hersek'in tüm milletleri bir arada barındırabilecek kadar güzel ve zengin bir ülke olduğunu ifade eden Aganoviç, "insanların haklarını savunan" ve "sadece Müslümanların değil, insanların cumhurbaşkanı" olarak adlandırdığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutladı. nbsp;
Ses sanatçısı ve besteci Orhan Çakmak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan için özel olarak yazdığı şarkıyı Bosna Hersek'te seslendirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Türkiye -Bosna Hersek Dostluk Günü'nde binlerce kişinin toplanmasından çok mutlu olduğunu belirten Çakmak, "Sanatçı olarak burada olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Buradaki şehit anneleri ve çocukları için sürekli hayır çalışmaları yapıyoruz. Bosna Hersek'e sevgim çok büyük. Türkiye ileBosna Hersek zaten yüzyıllardır öz kardeş, çok önemli bağlarımız var. Bu programla kültürel bağlarımıza da katkıda bulunacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Zavidoviçi Belediye Başkanı Suad Omeraşeviç de böyle güzel bir programın Zavidoviçi kentinde düzenlemesinden dolayı sevinçli olduğunu kaydetti. nbsp;


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...