Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran, maket Amerikan gemisini batırdı

/ Kaynak: DHA
İran, maket Amerikan gemisini batırdı

DÜNYA Haberleri  / DHA

İran Devrim Muhafızları Ordusu başlattığı askeri tatbikatta maket Amerikan uçak gemisi onlarca füzenin isabetiyle batırdı.

İran, ülkenin güneyindeki stratejik öneme sahip Hürmüz Boğazı ve Basra Körfezi'nde geniş kapsamlı askeri tatbikat başlattı. 'Yüce Peygamber 9 ' adıyla başlatılan operasyonun ilk gününe yaklaşık gerçek ebadıyla aynı boyutta yapılmış Amerikan uçak gemisi batırıldı. Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan ve ülke ordusunun da destek verdiği tatbikatta, Hürmüz Boğazı'na yerleştirilmiş maket ABD gemisi ilk önce kıyıdan fırlatılan füzelerle hedef alındı. Ardından gemi, füze ve roketlerle donatılmış onlarca sürat bot tarafından vuruldu. Tatbikat kapsamında nokta atışı yapabilen ve akıllı füzeler taşıyan helikopterden ABD gemisine atışlar yapıldı. Tatbikatın diğer aşamasında onlarca hücum bot tarafından geniş bir alana 10 dakika boyunca mayınlar yerleştirildi.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...