Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan'da

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan'da

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı ofisinde yaklaşık 40 dakika süren görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, görüşmede ikili ve bölgesel ilişkiler ele alındı, enerji ve ulaştırma alanlarındaki işbirliği değerlendirildi.
Çavuşoğlu daha sonra eşi Hülya Çavuşoğlu ile Haydar Aliyev ve Zarife Aliyeva'nın mezarlarını ziyaret ederek çelenk bıraktı.
Azerbaycan Şehitliğini ve Türk Şehitliğini ziyaret eden Çavuşoğlu, Türk Şehitliğindeki hatıra defterini imzaladı.
Çavuşoğlu deftere şunları yazdı:
"Aziz şehitlerimiz, bağımsızlık ülküsü uğrunda mücadele eden Azerbaycanlı kardeşlerimize yardım etmek için geldiğiniz ve kahramanca dövüşerek canlarınız pahasına düşman işgalinden kurtardığınız Bakü'de, manevi huzurunuzda bulunmanın gururunu yaşıyorum. Sizler Anadolu'da adeta bir varoluş mücadelesi vermekte olduğumuz şanlı tarihimizin en sıkıntılı dönemlerinden birinde bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde Azeri kardeşlerimizin yardımına koşmayı görev bildiniz. Mensubu olduğunuz Kafkas İslam Ordusuyla, bağımsız Azerbaycan'ın temellerini güçlendirirken, kahramanlık destanı yazdınız. Bu topraklarda canlarınızı seve seve feda ederek, makamların en yücesine erişen sizler, sevinci olduğu kadar kederi de paylaştığımız Azerbaycanlı kardeşlerimizle olan kader birliğimizin ve ülkelerimiz arasındaki sarsılmaz ilişkinin mimarlarısınız. Bu vesileyle Kafkas İslam Ordusunun şehitleri başta olmak üzere, Türkiye ve Azerbaycan şehitlerini ve her ülkenin bağımsızlık mücadelesinde fedakarlıklarını esirgemeyen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum."
Çavuşoğlu, daha sonra Türkiye tarafından yaptırılan Şehitler Camisi'ni ziyaret etti.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...