Fransa'dan Rusya'ya Ukrayna uyarısı

/ Kaynak: AA
Fransa'dan Rusya'ya Ukrayna uyarısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, AB'nin Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulayabileceğini söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Ukrayna'daki ayrılıkçıların ülkenin güneydoğusundaki Mariupol kentine saldırması halinde AB'nin Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulayabileceği uyarısında bulundu.
France Info radyosuna konuşan Fabius, "Ayrılıkçıların Mariupol kentine saldırması halinde durumun daha da kötüleşebileceğini ve AB'nin daha fazla yaptırım uygulayabileceğini Rusya'ya açık şekilde anlattık" dedi.
Fabius, Belarus'un başkenti Minsk'te 12 Şubat'ta varılan ve ayrılıkçılarla Ukrayna ordusu arasında esir değişimi ve ağır silahların çekilmesinin yanı sıra ateşkes öngören anlaşmaya "kısmen" uyulduğunu belirterek, liman kenti Mariupol'e saldırı olması durumunda yaptırımlar konusunun yine AB gündemine yine getirileceğini bildirdi.
Rusya yanlısı ayrılıkçıların geçen hafta kendi kontrollerindeki Donetsk ve Luhansk arasındaki stratejik öneme sahip Debaltseve kentini ele geçirmesinin ardından Kiev yönetimi, ayrılıkçıların yeni hedefinin Mariupol kenti olduğunu, kent yakınındaki Şirokino kasabasına düzenlenen saldırılar nedeniyle bölgede durumun çok gergin olduğunu belirtiyor. Ukraynalı yetkililer, ayrılıkçıların Rusya sınırından Kırım'a doğru bir koridor açma niyetinde olduğunu ifade ediyor.
Ukrayna yönetimi, dün yapılan açıklamada, ayrılıkçıların Şirokino kasabasında ateşkesi 24 saat içinde sekiz kez ihlal ettiğini duyurmuştu.
Paris'te dün Fransa, Rusya, Ukrayna ve Almanya dışişleri bakanlarının katılımı ile düzenlenen toplantıda da Ukrayna'daki gelişmeler masaya yatırılmıştı. Fabius, toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Fransa, Almanya, Ukrayna ve Rusya, ateşkesin sağlanması, ağır silahların geri çekilmesi ile ilgili Minsk anlaşmasının gereklerine kesinlikle uyulması çağrısında bulundu" ifadesini kullanmıştı.
Kiev ve Batılı ülkeler, Rusya'yı Ukrayna'daki ayrılıkçılara destek vermekle suçluyor. Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar 10 ayda yaklaşık 6 bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açarken, yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...