İsrail askerleri 6 Filistinliyi gözaltına aldı

/ Kaynak: AA
İsrail askerleri 6 Filistinliyi gözaltına aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin Batı Şeria ve Gazze'de 6 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordusunun sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Güvenlik güçleri ve sivillere karşı düzenlenen terör eylemlerine katıldıklarından şüphelenilen" 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Söz konusu kişilerin güvenlik güçleri tarafından soruşturma yapılmak üzere sevk edildiği aktarılan açıklamada, başka detay verilmedi.
Öte yandan İsrail askerlerinin, "Kaçak olarak Gazze Şeridi'nden İsrail'e geçmeye çalıştığı" iddiasıyla bir Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze Şeridi'nin orta bölgesinden sınır tel örgüleriyle ayrılan sınır bölgesine giren Abdullah el-Haddad (16) isimli Filistinli, burada bulunan İsrail askerleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi bölgesinde yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı birçok genç, iş bulma umuduyla İsrail tarafına geçmeye çalışıyor.
Gazze sınırı boyunca 300 metre mesafedeki alanı "Tampon bölge" olarak kabul eden İsrail, bu alana giren Filistinlilere doğrudan ateş açıyor ya da gözaltına alıyor.
İsrail güçleri, Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık düzenledikleri baskınlarda, çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor.
Filistin Esirler Cemiyetinin yayımladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...