İran'dan ABD'ye Yemen tepkisi

/ Kaynak: AA
İran'dan ABD'ye Yemen tepkisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Afham: 'ABD Dışişleri Bakanının İran'ın Yemen'e müdahale ettiği yönündeki açıklamaları, yansıtmadır'

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "İran'ın Yemen'e müdahalede bulunduğu" yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Afham, Kerry'nin İran'ın Yemen hükümetinin düşürülmesine yardım ettiği yönündeki açıklamaları hakkında, "Açıklamalar yansıtmadan ('kendi suçunu başkasına yükleme' şeklindeki savunma mekanizması) başka bir şey değil ve ABD'li siyasilerin daha önce yaptıkları açıklamalarla da örtüşmüyor" ifadesini kullandı.
"İran'ın temel ilkesinin, halkların kaderlerini, kendilerinin tayin etmeleri" olduğunu dile getiren Afham, açıklamasında şunları kaydetti:
"Tüm taraflar Yemen halkının kendi kaderlerini tayin etmesine izin vermeli ve ülkedeki tüm mekanizmalar halkın iradesine dayalı olmalıdır. Yemen'deki siyasi gelişmelere dışarıdan yapılacak her türlü müdahale krizin devam etmesine sebep olacak ve ülkede siyasi istikrarın sağlanmasına engel olacaktır. Her türlü dış müdahale, bu ülkenin şartlarını daha da karışık bir hale sürükleyecektir."
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dün Senato Tahsisatlar Komitesi'nde yaptığı konuşmasında, Yemen'de Husilerin yönetimi ele geçirmesine ve hükümetin düşmesine Tahran'ın katkı sunduğunu savunmuş ve "İran'ın tartışmasız şekilde buna katkı sağladığını düşünüyorum" demişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...