Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filipinler'de operasyon: 7 ölü

/ Kaynak: AA
Filipinler'de operasyon: 7 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Filipinler ordusunun Ebu Seyyaf örgütüne yönelik operasyonunda ikisi asker yedi kişi öldü.

Ordu Sözcüsü Yüzbaşı Rowena Muyuela, hava destekli operasyonla güneydeki Patikul bölgesinin Tanum köyünde yaklaşık 300 örgüt üyesinin hedef alındığını belirtti.
Operasyonda iki asker ve beş militanın öldüğünü, dokuzu asker 23 kişinin yaralandığını kaydeden Muyuela, Ebu Seyyaf'a yönelik operasyonun kararlılıkla süreceğini ifade etti. Operasyon talimatı, bu ayın başında Bangamoro İslami Kurtuluş Cephesi'nin Maguindanao ve Cotabato bölgesinde çok sayıda köye saldırmasının ardından alındı.
Bu arada, Filipinli askeri kaynaklar, ABD'nin, güneydeki ayrılıkçı örgütlere yönelik mücadele amacıyla konuşlandırdığı özel kuvvetler operasyon birimini bölgeden çektiği, Zamboanga bölgesinde Filipinler Kara Kuvvetleri'nin merkezinde daha küçük çaplı bir birlikle faaliyetine devam edeceğini açıkladı.
Terör örgütü Ebu Seyyaf, 1991 yılından bu yana Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda şiddet eylemleri düzenliyor. Örgüt, ülkenin güneyindeki Mindanao ve Sulu bölgelerinde "bağımsız İslam devleti" kurulmasını amaçlıyor.






DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...