Güvenlik güçlerine Yemen'i savunma çağrısı!

/ Kaynak: AA
Güvenlik güçlerine Yemen'i savunma çağrısı!

DÜNYA Haberleri  / AA

'Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçlerini Koruma Milli Heyeti', güvenlik güçlerini bulundukları bölgeleri ve kışlaları savunmaya çağırdı

Yemen'de Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçlerini Koruma Milli Heyeti, güvenlik güçlerine bölgelerini ve kışlalarını savunma çağrısında bulundu.
Devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı Heyet'ten yapılan yazılı açıklamada, "Başkent Sana'nın Sabahiyye bölgesindeki Özel Kuvvetler Kışlasına yönelik saldırılara son verilmesi" ve "Silahlı kuvvetler mensuplarının siyasi kavgalarda tarafsız kalıp, bulundukları bölgeler ile kışlalarına yönelik, kimden olduğuna bakılmaksızın, her türlü saldırıya cesurca karşı koyması" çağrısı yapıldı.
Açıklamada, "Husi Ensarullah Hareketi liderlerinden, derhal tüm siyasi taraflara eşit mesafede bulunan ve vatana ait olan asker ve emniyete yönelik saldırılara son vermeleri talep edildi.
Bugün daha önce, Husi Ensarullah Hareketi'ne mensup militanların başkent Sana'da Yemen Özel Kuvvetleri'ne bağlı bir kışlayı ele geçirdiği bildirilmişti.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yemen'de en önemli modern ve özel silahların bulunduğu söz konusu kışla, taraflar arasında birkaç saat devam eden çatışmalar sonrası Husilerin eline geçmişti.
Bir kısmı muvazzaf veya emekli asker ve polislerden meydana gelen "Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçlerini Koruma Milli Heyeti" sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor.
Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de Husi militanları başkent Sana'yı ele geçirmiş ve 6 Şubat'ta meclisi feshetmişti. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, birçok kesim tarafından ''Darbe" olarak nitelendirilmişti.
Husilerin, bir süre başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, cumartesi günü Aden'e gitmişti. Hadi, burada "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanarak yaptığı yazılı açıklamada, "Husilerin Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül tarihinden itibaren alınan kararların geçerli olmadığını" ifade etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...