Nihat Kazanhan'ı vuran polis memuru tutulandı

Nihat Kazanhan'ı vuran polis memuru tutulandı

GÜNDEM Haberleri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın hayatını kaybettiği olayla ilgili tutuklu polis tahliye edildi, başka bir polis tutuklandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde başından vurularak ölen Nihat Kazanhan'la ilgili soruşturmanın seyrini tutuklu polisin ifadesi değiştirdi. Çocuğu başka bir polisin vurduğunu iddia etti. Suçladığı özel harekat polisi tutuklandı.

Polis memurunun ifadesinde "10-15 kişilik çocuk grubu bize taş atmaya başladı. Amirimiz bana ve M.N.G'ye çocukların bulunduğu tarafa aşırtmalı gaz atmamızı söyledi. Emri yerine getiren M.N.G., aracın arka tarafındaki av tüfeğini alarak çocukların olduğu tarafa hedef gözetmeksizin 3- 4 el ateş etti. Yolun karşısında duran bir çocuk yere düştü. Araçtaki arkadaşlarım da çocuğun M.N.G.'nin açtığı ateşte vurulduğunu gördü. Biz bu dosyada kimsenin tutuklanmayacağını düşünüyorduk. Bu nedenle ifademi değiştirdim, pişmanım" açıklamaları yer aldı.

Özel harekat polisi, görev arkadaşının olay yerine gidip boş fişekleri topladığını ve karakolun içinde bir yere gömdüğünü de anlattı.

Yeni ifade doğrultusunda, olay tarihinde Ankara'dan geçici görevle Cizre'ye giden özel harekat polisi M.N.G., tutuklandı.
Nihat Kazanhan'ı vuran polis memuru tutulandı
MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

Kazanhan'ın hayatını kaybetmesinden sonra olayın aydınlatılması amacıyla görevlendirilen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Akın ve Emniyet Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ayhan Acet Cizre'de incelemede bulunmuştu.

Müfettişler, soruşturma kapsamında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ozan Başurgan ve Kazanhan'ın ailesiyle görüşmüştü.

ÜMİT KURT'UN ÖLÜM OLAYI

Öte yandan, 6 Ocak 2015'te Cudi Mahallesi İdil Caddesi'nde Ümit nbsp; Kurt'un (14) ölümüne ilişkin Cizre Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 2 polisin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...