Erdoğan'dan Merkez Bankası'na eleştiri: Merkez lütfetti

Erdoğan'dan Merkez Bankası'na eleştiri: Merkez lütfetti

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı, "Faiz artırımına konu olan şartlar ortadan kalktı ama artan faiz hâlâ yerinde duruyor. Böyle şey olur mu?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün politika faizini 0.25 puan indirerek 7.75'ten 7.50'ye çeken Merkez Bankası'nı eleştirdi. Türkiye'nin 2023 hedefleri için bütün kurumları ve kesimleriyle, birlik ve uyum içinde hareket etmesi gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün Merkez Bankası lütfetti. Politika faizinde ve faiz koridorunda çeyrek puanlık bir indirim yaptı" dedi. Yıl boyunca yapılan indirimlerin toplamının 2.5 puan olduğunu, geçen yıl ocak ayında bir kalemde 5.5 puanlık artış yapıldığını hatırlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Hâlâ ocak ayındaki artışın yarısı kadar indirim yapılmış değil. Faiz artırımına konu şartlar ortadan kalktı ama artan faiz hâlâ yerinde duruyor. Böyle şey olur mu? Bizim Merkez Bankasının bağımsızlığına bir sözümüz yok, ayrı bir konu. Ama nereye kadar yok? Ülkenin ve milletin menfaatlerini koruduğu yere kadar yok. Bu konuda bir yanlış gördüğümüz, eksik gördüğümüz zaman sözümüzü söylemekten asla çekinmeyiz. Bunun da bilmesi lazım. Burada bir kez daha ifade ediyorum, yani bize karşı bir bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da, başka bir yerlere karşı bağımlılığın mı var? Bir de bunu söyle! Merkez Bankası faiz konusunda yanlış yapıyor. Mevcut faiz oranları Türkiye'nin ekonomideki gerçeğine uygun değildir. Güya riskleri azaltmak için uyguladıkları faiz politikasının kendisi bir risk haline dönüşmüştür, bunu bilmeleri lazım." Esnafın, sanatkarın, üreticinin ve çalışanın hakkını korumanın kendisinin en başta gelen görevi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konudaki ısrarımın sebebi de budur. Milletin hakkını, hukukunu korumaktır. Bu konunun takipçisi olmaya, ikazlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Kredilerdeki faiz oranı ne kadar düşerse, yatırımların, istihdamın ve üretimin önü o denli açılacak. Rekabet noktasında benim yatırımcım, girişimcim güçlenecektir. Biz bugüne istikrar ve güven kavramlarıyla geldik. O zaman sen de istikrar için, Merkez Bankası olarak üzerine düşen görevi yapmak zorundasın" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...