Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunan Ortodoks Kilisesi okuluna saldırı

/ Kaynak: AA
Yunan Ortodoks Kilisesi okuluna saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kudüs'teki Yunan Ortodoks Kilisesi okuluna saldıran kimliği belirsiz kişiler tarafından duvarlara "Hristiyanlık karşıtı" grafitiler yazdı.

nbsp;Kudüs'teki Yunan Ortodoks Kilisesi okuluna saldıran kimliği belirsiz kişiler, okulun banyolarını ateşe verdi ve duvarlarına "Hristiyanlık karşıtı" grafitiler yazdı.

İsrail Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfeld'in yaptığı açıklamaya göre, Kudüs'te eski şehir yakınlarındaki Yunan Ortodoks kilise okuluna saldırı düzenlendi. Kilise okulunun banyolarının saldırganlar tarafından ateşe verildiğini belirten Rosenfeld, okulun duvarlarına da "Hrıstiyanlık karşıtı" grafitiler yazıldığını ifade etti.

Saldırının faillerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Olayda yaralanan bulunmuyor.

Yunan Ortodoks Başpiskoposu Aristarchos ise Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Sabahın erken saatlerinde, binanın doğu tarafında gizlenen yüzleri maskeli iki kişi okula yaklaşarak, okulun banyosuna yanıcı sıvı fırlattılar" dedi.

"Burası bir okul ve burada insanlar yaşıyor. Daha fazla zarar gelmediği için şanslıyız" ifadelerine yer veren Aristarchos, "Üzüntü verici bir olay. Daha önce radikal Yahudiler gelip bizi tehdit etmişti. Belki de polis saldırının bu kişilerle bağlantılı olup olmadığını bilebilir" şeklinde konuştu.

Cami kundaklanmıştı

Dün yaşanan bir başka saldırıda da nbsp; Beytullahim'in El-Ceba köyündeki El-Huda Camisi Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanmış, hasara yol açan yangının bölge sakinleri tarafından söndürüldüğü ifade edilmişti.

Kudüs'teki bir başka saldırı da yine bir Yahudi tarafından Dormition Manastır Kilisesi'ne saldırmış ve polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Ayrıca, geçtiğimiz Mayıs ayında Papa Franciscus'un Kudüs ziyareti esnasında şehirdeki Katolik kilisesine saldırganlar tarafından "Hristiyanlık karşıtı" grafitiler çizilmişti.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek, İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerin, silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında gerginliğe neden oluyor.

Yerleşimci militanlar zaman zaman Müslüman ve Hristiyanlara ait ibadethane ve kabristanlara saldırılar düzenliyor.

İsrail, Batı Şeria'yı "Yahuda ve Samarya" şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. İsrail İstatistik Bürosu'nun verilerine göre, Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklamanın çok daha üzerinde olduğunu belirtiyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama

Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da bulunan bir caminin kundaklanmasını ve duvarlarına ırkçı ve İslam karşıtı ifadeler yazılmasını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bir grup radikal yasa dışı yerleşimcinin Batı Şeria'daki El-Ceba köyünde El-Huda Camisi'ni kundaklamasını ve ibadethanenin duvarına ırkçı ve Müslüman karşıtı çirkin ifadeler yazılmasını tehlikeli bir kışkırtma girişimi olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz" denildi.

Açıklamada, İsrail'in bölgede yeni bir tırmanmaya yol açabilecek bu tür saldırıların tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri alması ve bu saldırıların faillerini bir an evvel yakalayarak adaletin önüne çıkarmasının beklendiği kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...