Facebook'tan intihar önleme butonu

Facebook'tan intihar önleme butonu

TEKNOLOJİ Haberleri

Hayatımızın her sürecinde çıkmaza düştüğümüz anlarımız olur kimi zaman bu bazılarımız için dönüşü olmayan yollara sebebiyet verir.

Facebook yeni bir uygulama geliştirmeye başladı. BBC'nin haberine göre artık Facebook üzerinde şüpheli gördüğünüz intihara meyilli mesajları bildirebileceksiniz. Bunu yaparken intihar önleme tuşuna tıklamanız gerekiyor. Bu süreçten sonra size intihara meyilli olan kullanıcıya ne şekilde ve nasıl ulaşabileceği hakkında bir dizi kısa sorular yönlendirilecek ve bu sorular neticesinde siz belki de bir hayat kurtaracaksınız.
Facebook Ürün müdürü Rob Boyle'nin " Sıkıntı içinde olan insanların Facebook üzerinden bildirimlerini 2011 den beri raporladıklarını ve bu bildirimlerinin bazılarının ölümle sonuçlanması üzerine bu tuşu geliştirme kararı aldıklarını" belirtti. Uygulamaya destek olarak Ruh sağlığı kuruluşları,Forefront, Now Matters Now, ve National Suicide Prevention Lifeline nbsp;gibi nbsp;kurumlarında destek verdiği ve gelişiminde birebir etkileşimde olacağı bildirildi.
Kimbilir sizlerde bir hayat kurtarabilirsiniz. Artık beğenmek ya da ne oldu sorusunu sormak yerine daha da hızlı davranabilirsiniz. Çünkü hayat saniyelerin arasında olabilir. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...