IŞİD militanı Aksaray'da yakalandı

/ Kaynak: İHA
 IŞİD militanı Aksaray'da yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye'ye gelen 19 yaşındaki IŞİD militanı, Aksaray'da jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Irak ve Suriye'de çeşitli görevlerde bulunan IŞİD militanın Doğu illerinden İstanbul'a geçiş yapacağı bilgisine ulaşan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aksaray-Adana karayolunda uygulama başlattı. Plakası önceden belirlenen '34' plakalı yolcu otobüsünü bekleyen jandarma ekipleri, otobüsün Aksaray'a girmesi üzerine operasyon yaptı. Gerçekleştirilen operasyonda otobüs içinde bulunan IŞİD militanı olduğu öne sürülen Mahsun D. (19) yakalanarak gözaltına alındı.

Sorgulanmak üzere Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'na getirilen Mahsun D. burada yapılan sorgusunda Irak'ın Musul kentinde bulunan bir karakolda görevli olduğunu söylediği öğrenildi. Suriye ve Irak'ta 6 aydır faaliyet gösterdiğini ve çeşitli operasyonlara katıldığını söylediği iddia edilen Mahsun D., Musul'dan kaçak yollarla Türkiye'ye girdiğini ve İstanbul'da yaşayan eşi ve iki çocuğunu almak için yola çıktığını söylediği öğrenildi.

Yozgat'ın Şefaati ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Mahsun D., sorgusunun ardından Aksaray Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...