Hocalı Soykırımı Hollanda'da!

/ Kaynak: AA
Hocalı Soykırımı Hollanda'da!

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 1992 yılında Ermeniler tarafından yapılan soykırımı anlatan fotoğraf sergisi Hollanda'da açıldı.

Lahey'deki Temsilciler Meclisi önünde Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği tarafından açılan sergide, soykırımda hayatlarını kaybedenlere ilişkin fotoğraflar ve eşyaların yanı sıra soykırımı anlatan kitaplara da yer verildi.
Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, Hocalı dramını Hollanda ve Avrupa'da halka anlatmak için çaba gösterdiklerini belirterek, sergisinin bu kapsamda açıldığını söyledi.
Soykırımda ilişkin hazırlanan el ilanlarıyla mümkün olduğunca geniş bir kesimi bilgilendirmeyi hedeflediklerine işaret eden Aşkın, şunları kaydetti:
"Soykırıma ve vahşetin dünyaya tanıtılması gerekiyor. 23 yıl önce Ermeni ve Rus güçleri bir gecede 613 insanımızı şehit etti. Bu insanlar masum, günahsız yaşlı ve çocuklardan oluşan sivillerdi. Bunun 63'ü çocuktu. Şehitlerimizin acılarını unutmayarak Hollanda parlamentosu önünde buna göz yumulmaması mesajı vermek istiyoruz. Avrupalıların sesi bu konuda çıkmıyor maalesef. Biz görmeyen gözlere, duymayan kulaklara bu acıları resimler ve el ilanlarıyla anlatarak insanları yanımıza çekmek istiyoruz."
Meclis önündeki serginin bir gün boyunca açık kalacağını kaydeden Aşkın, Hollanda'nın başka şehirlerinde de benzer etkinlikler düzenlenmesinin planlandığını ifade etti. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...