Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadınlar erkeklerin işine el attı

/ Kaynak: İHA
Kadınlar erkeklerin işine el attı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Balıkesir'in Havran ilçesinde erkeklerin işine el atan kadınlar, kilit parke taşı söküyor.

Kobaklar Mahallesi'nden günlük yevmiye ile çalışmaya gelen kadınlar, ellerindeki kazmayla kilit parke taşı söküyorlar. Genelde erkeklerin yaptığı bu işi kadınların yapması dikkat çekiyor. Çalıştıkları için çok mutlu olduklarını belirten kadınlar, iş konusunda kendilerine yardımcı olan Belediye Başkanı Emin Ersoy'a teşekkür etti. Taş sökme işinde çalışan kadınlar, "Başkanımızdan Allah razı olsun, bize iş konusunda yardımcı oldu. Kış mevsiminde zeytin toplamaya gidiyoruz. Zeytin bittikten sonra başka iş olmadığı için çalışamıyoruz. Bizlere yeni iş kapısı açtı, evimize kazancımız ile ekmek götürüyoruz" dedi.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ise, "İlçemize yapılacak yeni devlet hastanesinin bir bölümü garaj içinde kalacak. Daha önce terminal binasının bahçesine döşenen taşları söküp, ihtiyaç duyulan mahallelerimizde kullanacağız. Hem taşları değerlendireceğiz mahallelerimizde, hem de bayanlara günlük yevmiye iş istihdamı oluşturuyoruz. Bayanlar bu işi yapabileceklerini söylediler. Bizler de onların talebini değerlendirdik" açıklamasını yaptı.
Ersoy, "Devlet hastanesinin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Hastane hem atıl olan garajımızı hem de bu bölgeyi canlandıracak" şeklinde konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...