Dolar 2.50'yi gördü

Dolar 2.50'yi gördü

Ekonomi Haberleri

Ali Babacan ve Erdem Başçı'nın istifa ettiği iddialarının yalanlanmasıyla düşen dolar, ABD'den gelen veriler sonrasında 2,50 düzeyini aştı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın istifa ettiği iddialarının Başbakanlık tarafından yalanlanmasıyla TL'deki satış baskısı azaldı.

Son iki işlem gününde gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolar karşısında en kötü performansı gösteren TL, bugün de güne negatif ayrışma ile başladı.

Sabah saatlerinde 2,4933'e kadar çıkan dolar daha sonra 2,4735'e kadar geriledi. Ancak iddiaların Başbakanlık yetkilileri tarafından yalanlaması sonrası TL'deki negatif ayrışma önemli oranda azaldı.

Açıklamalar öncesi 2,4810 seviyesinde işlem gören dolar/TL açıklama sonrası 2,4755'e kadar geriledi.

ABD'DEN GELEN VERİLERLE GÜN İÇİ ZİRVESİNİ GÖRDÜ

Kur ABD'den gelen verinin ardından yeniden 2,5001'le gün içi zirvesini gördü. ABD'de dayanıklı mal siparişleri Ocak'ta bir önceki aya göre yüzde 2.8 ile beklentilerin üzerinde artması ardından dolar geniş bantta değer kazanırken dolar/TL'de iki haftanın en yüksek seviyesi olan 2,5001'e kadar yükseldi.

ALTIN - PETROL

Hafta başında uluslararası piyasalarda 1200 doların altında olan altının onsu, değer kazanarak 1219 dolar seviyesine kadar yükseldi. Kapalı Çarşı'da altının gramı 97 lira, çeyrek altın 167 liradan ve Cumhuriyet altını ise 641 liradan alıcı buluyor. Hafta başında 60 doların üstüne çıkan Brent petrolün varili fiyatı 63 dolara dayandı.

BORSA

Güne 86 bin 528 puandan başlayan Borsa İstanbul Endeksi yükseliş seyrini koruyarak öğle saatlerinde 87 bin 380 puana kadar yükseldi. Öğleden sonra tekrar 87 bin puanın altına çekilen endeks 86 bin 391 puana kadar çekildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...