Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş Liverpool'u penaltılarla eleyip son 16'ya kaldı

Beşiktaş Liverpool'u penaltılarla eleyip son 16'ya kaldı

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar maçı Tolgay'ın golüyle uzatmaya taşıdı. Bu bölümde gol gelmeyince penaltılara gidildi.

Liverpool'la kesilecek hesabı olan Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nı hınca hınç dolduran taraftarlarının desteğiyle başladı mücadeleye. Temsilcimiz Liverpool'un erken gol bulup rahatlamak için tasarlanan kadrosu karşısında ileride yaptığı baskıyla topun sahibi oldu. Orta sahadan uzun toplarla Demba Ba'yı beslemeye çalışan siyah-beyazlılar,18. dakikada Olcay'la soldan içeri girdi ama Demba Ba'dan önce savunma ayak koydu. 20. dakikada Beşiktaş savunmasının ayaklarından sekerek Sterling'in önüne düşen topu Cenk son anda kurtarmayı başardı. 33. dakikada orta sahada ayağı takılıp düşen Atiba'nın kaptırdığı topla Kırmızılar çok net bir fırsat daha yakalasa da Sturridge'in şutunu Cenk yine son anda kurtardı. nbsp;
Kartal Liverpool'u ezdi
İkinci yarıya istekli başlayan Beşiktaş, 51. dakikada Serdar'ın, 53. dakikada Sosa'nın uzaktan şutlarıyla Liverpool kalesini yokladı. Tolgay'ın oyuna girişiyle maçın şekli tamamen değişti. Kartal ipleri tam anlamıyla eline aldı. 63'te Gökhan Töre'nin uzaktan şutu az farkla dışarı çıktı. 73'te beklediğimiz gol geldi. 70. dakikada 35 metreden şansını deneyen Tolgay, 2 dakika sonra Gökhan Töre'nin getirip Demba Ba'nın bıraktığı topa ceza sahası girişinde enfes vurdu: 1-0. Kartal kalan bölümde İngiliz ekibini adeta ezdi. Ardı ardına yüklendi. 90'daki kornerde Demba Ba altı pastan topu direğe nişanladı; temsilcimiz fişi daha o anda çekecekti. Uzatmalarda da Kartal üstündü ancak gollük Ba ile bir fırsattan yararlanamayınca iş penaltılara kaldı. Beş penaltıyı da gole çeviren Beşiktaş, Lovren son penaltıyı dışarı vurunca UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Liverpool'u eleyerek tarih yazdı. nbsp;


TARİHİ ZAFER SONRASI SLAVEN BİLİC MUTLULUKTAN UÇTU
HARİKA BİR GECE
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic zafer sonrası mutluluktan uçuyordu. Taraftara hayran kalan ve teşekkür eden Bilic, "Penaltılara geçtiğimizde oyuncularıma şunu söyledim: Gurur duyulacak bir performans gösterdiniz. 7 oyuncu çocuklar gibi penaltı atmak için bana geldi. Bu da çok yüksek bir özgüveni gösteriyor. Harika bir gece oldu büyük takımımız için" sözlerini kullandı. Avrupa Ligi'nin favori takımını elediklerini söyleyen Hırvat çalıştırıcı, "Bu sezon 3 İngiliz takımıyla oynadık. 4.'sü olmasın artık, Everton'ı istemiyorum. Beşiktaş için değil Türk futbolu için önemli bir adımdı. Bazılarımız ne söylerse söylesin önceliğimiz Süper Lig. Çok yoğun bir maç takvimi için de olacağız. Buna da hazır olmalıyız" ifadelerini kullandı.





Beşiktaş'ın golcüsü Demba Ba, Liverpool zaferini yorumladı:
ALLAH BÖYLE İSTEDİ
"Vurduğum şut gol olabilirdi ama top direğe çarptı. nbsp;Liverpool'u penaltılarla elemek daha iyi oldu. Takımımla gurur duyorum"
Beşiktaş, Liverpool'u Avrupa Ligi dışına iterken zafere şüphesiz en çok sevinen isimlerin başında golcü oyuncu Demba Ba geliyordu. Başarılı bir oyun ortaya koyan ve maçın son dakikalarında direğe nişanlayan yıldız oyuncu takımının tur atlamasını çarpıcı ifadelerle yorumladı. Demba Ba, "Allah böyle istedi. Son dakikalarda vurduğum şut direkten döndü. Allah maçın orada bitmesini istemedi. Liverpool'u böyle elemek belki de daha iyi oldu" şeklinde konuştu. Siyah-beyazlı oyuncu, çok iyi bir takım olduklarını bir kez daha kanıtladıklarını belirterek, "Bazen üst düzeyde oynayamıyoruz ama bizden üstün takımlara karşı koyabiliyoruz. Genç bir ekibiz ve birlikte olgunlaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Orkestra şefi Ba
Demba Ba, gurur duyulacak bir sonuca imza attıklarını da söyleyerek, "Avrupa'da çok iyi işler başardık. Zorlu mücadeleler oynadık. 40 maç oynadık ve sonuna kadar gitmek istiyoruz. Ligde de şampiyon olmak için her şeyi yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı. Karşılaşma sonunda Demba Ba bir orkestra şefi gibi takımı yöneterek üçlü çektirdi. Tribündeki onbinlerce Beşiktaş taraftarı, Olimpiyat Stadı'nı "Demba Ba, Demba Ba" tezahüratlarıyla inletti. Yıldız oyuncu, twitter hesabından ise "Elhamdülillah. Allah büyük ve cömerttir" paylaşımını yaptı. Bu tweet siyah-beyazlı taraftarlarca rekor sayıda retweet edildi.


KARTAL, LİVERPOOL'DAN YAKLAŞIK 8 YIL SONRA 8-0'IN RÖVANŞINI ALDI
En acı intikam
Tarih 6 Kasım 2007... Şampiyonlar Ligi grup maçında Ada'da Liverpool'a 8-0 gibi ağır bir sonuçla yenilen Beşiktaş o günden beri bu bozgunun acısını yaşamış, özellikle tarihi rakiplerinin taraftarlarınca alaya alınmıştı. Kara Kartal dün Olimpiyat Stadı'nda o maçın intikamını en acı şekilde aldı. 120 dakika boyunca rakibine büyük bir üstünlük kuran siyah-beyazlılar önünde dünya markası Liverpoollu oyuncuların belirgin şekilde ayakları titredi. Maçı penaltılara taşımak için karşılaşmanın boşluklarına sığınan ve bol bol süre çalan İngiliz ekibi önünde son dakikaya kadar turu getirecek ikinci golü arayan yine Beşiktaş'tı. Dün gece herkes için özeldi ama Serdar Kurtuluş için farklı bir anlam taşıyordu. Çünkü 8-0'lık bozgunu yaşayanlardan takımdan bir tek Serdar kalmıştı. Dün takım arkadaşları gibi mükemmel bir futbol ortaya Serdar zafer sonrası duygu dolu bir sevinç yaşadı. nbsp;
Hayton ağzının payını aldı
Maç öncesi Liverpool Genel Sekreteri Stuart Hayton Beşiktaş'ı hafife alan bir tavır sergiledi. Beşiktaşlı yönetici Erdal Torunoğulları'yla bir araya gelen Hayton, "Sizi 6-0 yeneriz" iddiasında bulundu. Torunoğulları'nın, "Biz sizi değil Everton'ı düşünüyoruz" cevabını küçümser bir ifadeyle karşılayan Hayton, penaltılar sonrası ağzının payını fazlasıyla aldı. nbsp;


Fikret Orman, son penaltı atılırken yaşadığı heyecanı anlattı: nbsp;Az daha ölecektim
Liverpool zaferinin ardından Beşiktaş Başkanı Fikret Orman büyük sevinç yaşadı. Penaltı atışlarının ardından soyunma odasına inan siyah-beyazlıların başkanı oyuncularını tebrik ederken, "Son penaltıda az daha ölecektim. Büyük iş başardınız. Size hep güvendim. Bunu boşa çıkarmadınız" ifadelerini kullandı. Fikret Orman, soyunma odasındaki coşku, "Tur primi olarak size 10 bin avro vereceğim demiştim. Bunu 20 bin avroya çıkartıyorum" demesiyle bir kat daha arttı. Başkan Fikret Orman daha sonra siyah-beyazlı yönetim ile birlikte fotoğraf çektirirken elindeki Beşiktaş-Liverpool atkısı dikkatlerden kaçmadı.











UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...