UEFA Kura Çekimi, Beşiktaşın rakibi kim (Beşiktaş'ın rakibi kim oldu, KURA ÇEKİMİ)

UEFA Kura Çekimi, Beşiktaşın rakibi kim (Beşiktaş'ın rakibi kim oldu, KURA ÇEKİMİ)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kara kartal dün gece UEFA 2.turdan çıkmayı başardı. Şimdi ise gözler UEFA Avrupa Ligi Kura Çekiminde. Beşiktaş'ın rakibi kim olacak, heycan dorukta

Kara kartal dün gece UEFA 2.turdan çıkmayı başardı. Şimdi ise gözler UEFA Avrupa Ligi Kura Çekiminde. Beşiktaş'ın rakibi kim olacak, heycan dorukta.. Beşiktaş dün geceye damga vuran bir skorla UEFA 2.turdan çıkmayı başardı. Siyah-beyazlıların gözü kura çekiminde.. Beşiktaş'ın UEFA kura çekimi ne zaman saat kaçta? Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri ve UEFA kura çekimini canlı olarak tg.com.tr'den takip edebilirsiniz.Liverpool'u eleyen Kara Kartal gözünü yeni rakibine çevirdi. Beşiktaş'ın son 16'da eşleşeceği takım, bugün Nyon'da gerçekleştirilecek kura çekiminde belli olacak.Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi bugün belli olacak. İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek kura çekimi TSİ 14.00'te başlayacak. Bu turda takımlar seribaşı ve seribaşı olmayan diye ayrılmayacaklar. Ayrıca ülke koruması da kalkacak ve aynı ülkelerin takımları birbirleriyle eşleşebilecekler. 16 takımın isimlerinin yazdığı toplar tek bir kaseye atılacak.

EŞLEŞMELER ŞU ŞEKİLDE;

EVERTON - DINAMO KIEV

DNIPRO - AJAX

ZENIT - TORINO

WOLFSBURG - INTER

VILLAREAL - SEVILLA

NAPOLI - DINAMO MOSKOVA

BEŞİKTAŞ - CLUBE BRUGGE nbsp;

Fiorentina - ROMA nbsp;

İlk olarak çekilecek takım aynı zamanda, ilk maçı kendi evinde oynayacak ekip olacak. Bu takımın rakibi olacak ikinci olarak çekilen takım ise ilk maçı deplasmanda oynayacak. Aynı prosedür sonraki çekilişlerde de sürdürülecek. Kupanın, bu sıradaki turunda ilk maçlar 12 Mart, rövanşları ise 19 Mart tarihlerinde oynanacak.Siyah-beyazlıların Liverpool karşısındaki zaferi Türk futbolu açısından da derin bir nefes aldırdı. Olympiakos'un da elenmesiyle Türkiye, UEFA sıralamasında bu sezonu ilk 12'de bitirmeyi garantiledi. Türkiye şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu da UEFA Avrupa Ligi'ne direkt gruplardan katılacak. nbsp;

Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri şöyle;

Dinamo Moskova (Rusya)

Zenit St. Petersburg (Rusya)

Dinamo Kiev (Ukrayna)

Ajax (Hollanda)

Inter (İtalya)

Sevilla (İspanya)

Fiorentina (İtalya)

Villarreal (İspanya)

Wolfsburg (Almanya)

Roma (İtalya)

Club Brugge (Belçika)

Torino (İtalya)

Napoli (İtalya)

Dnipro Dnipropetrovsk (Ukrayna)

Everton (İngiltere)

Liverpool'un malzemecisi, maçın uzatma dakikalarında oyunun durduğu anda kendisinden su isteyen Beşiktaş 'ın yıldız golcüsü Demba Ba'ya 'Hayır' yanıtını verdi Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; tribünlerden büyük tepki gören bu hareket sonrası Liverpool forması giyen futbolcu Sterling, Senegalli oyuncu ile suyunu paylaştı.

Beşiktaş'ın Liverpool'u penaltı atışları sonucunda yendiği mücadelede tek golü atan Tolgay Arslan, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

İŞTE O SÖZLER...

"Taraftara teşekkür etmek istiyorum, ben böyle taraftar görmedim. Gol attım, çok sevindim. Benim için fark etmiyordu kimin gol attığı. Tabii çok mutluyum. İlk 5-10 dakika iyi değildim, oyuna iyi giremedim. Şut çektim. İyi şuttu. Sol ayağıma geldi. Hiç düşünmedim, vurdum. Top kaleye gitti, çok memnunum"

Tolgay Arslan kimdir

Tolgay Ali Arslan (d. 16 Ağustos 1990, Paderborn, Almanya), Orta saha mevkinde oynayan Türk-Alman millî futbolcu. Beşiktaş'ta forma giymektedir.Futbola 4 yaşında doğduğu şehrin takımlarından SC Grün-Weiß Paderborn'da başladı. 2003'te ise Borussia Dortmund altyapısına transfer oldu. C-Genç takımda oynamaya başlayan Arslan, 2007-08 sezonunda Dortmund'un U-19 takımında 21 maçta forma giyip 4 gol kaydetti. 2008-09 sezonu Arslan'ın kendini gösterdiği sezon oldu. 26 maçta 30 gol kaydederek U-19 Batı liginde şampiyon oldular. Arslan, ligin de gol kralı oldu. Final maçlarında da forma giyen Arslan, Dortmund ile Almanya U-19 ikinciliğini kazandı.2009 yazında Hamburg'ye transfer oldu. Sezona yerel lig olan Regionalliga Nord'da oynayan Hamburg II'de başladı. Sezon boyunca zaman zaman bu takımda forma giyen futbolcu 11 maçta 2 gol kaydetti.

Hamburg'daki ilk maçı VfL Osnabrück'e yenilerek elendikleri Almanya Kupası maçı oldu. İlk Bundesliga maçı ise 17 Ekim 2009 tarihli Bayer Leverkusen maçıydı. Ancak 38. dakikada sakatlanıp yerini Tunay Torun'a bıraktı. Hamburg'da 5 maç oynayan Arslan, etkili bir performans gösteremedi ve 32. haftada kırmızı kartla oyun dışında kalarak sezonu kapattı. 2009-10 sezonunun devre arasında Türkiye'ye bir turnuvaya gelen Hamburg'un hazırlık maçlarında Kayserispor'a bir, Beşiktaş'a ise penaltılardan iki gol attı.

2010-11 sezonunda 2. Bundesliga ekiplerinden Alemannia Aachen'a kiralandı. Takımın en önemli oyuncularından biri olan Arslan, 31 lig maçında 6 gol 4 asist yaptı. Almanya Kupası'nda çeyrek finale çıkıp FC Bayern München'a elendiler. 2011-12'de geçirdiği bir bilek sakatlığı nedeniyle ilk sezon forma şansı bulamadı. Şubat 2012'de sahalara geri dönen futbolcu, Borussia Mönchengladbach'a Bundesliga kariyerinin ilk golünü attığı ve attığı golle takımına bir puan kazandıran isim oldu.

26 Ocak 2015 tarihinde Beşiktaş, Tolgay Arslan'ın transferi için kendisiyle ve kulübüyle anlaşmaya varıldığını KAP'a bildirdi. Beşiktaş'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada:

Tolgay Arslan'ın Şirketimize transferi ile ilgili olarak Oyuncunun kendisi ve Hamburger SV kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Tolgay Arslan ile 3,5+1 yıllık sözleşme imzalanmış olup sözleşme şartları şu şekildedir:

-2014-2015 sezonu: 650.000 Avro garanti ücreti+ 10.000 Avro maçbaşı ücreti

-2015-2016 sezonu: 1.300.000 Avro garanti ücreti+ 10.000 Avro maçbaşı ücreti

-2016-2017 sezonu: 1.450.000 Avro garanti ücreti+ 10.000 Avro maçbaşı ücreti

-2017-2018 sezonu: 1.550.000 Avro garanti ücreti+ 10.000 Avro maçbaşı ücreti

-2018-2019 sezonu: 1.650.000 Avro garanti ücreti+ 10.000 Avro maçbaşı ücreti

Hamburger Sv kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak 450.000 Avro ödenecektir.denildi.Tolgay Arslan, 26 Ocak 2015 tarihinde Facebook hesabından Beşiktaş'a transferiyle ilgili yaptığı açıklamada;Ben bugün bu haberi sizinle paylaştığım için çok mutluyum. İstanbul Beşiktaş'la anlaşma sağlandı. Bu süreçte gelen teklifleri değerlendirip, kalbimin sesini dinledim ve Beşiktaş'a imza attım. Bugüne kadar Hamburg'da beni her yolda destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Hamburg devamlı benim evim olacak ve sizi her zaman kalbimde taşıyacağım nbsp;dedi. 26 Ocak 2015 tarihinde İstanbul'a iner inmez Havalimanında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Tolgay Arslan :Çok mutluyum Beşiktaş'a geldiğim için. Bu kararı kalbimle verdim. Erdal Torunoğulları'na çok teşekkür ediyorum. Şampiyonluk için buradayım, Beşiktaş çok büyük kulüp. Kalbimin sesini dinledim. O yüzden Beşiktaş'ı tercih ettim nbsp;ifadelerini kullandı. Transferi noktalayan Beşiktaş yöneticisi Erdal Torunoğulları ise Tolgay Arslan'ın sözünde durduğunu, Beşiktaş de sözünde durduğunu belirterek, hayırlı olsun şeklinde konuştu. Beşiktaş formasıyla ilk golünü transferinin 2. günün de 29 Ocak 2015 tarihinde çıktığı Türkiye Kupası maçında, Beşiktaş'ın Sarıyer'ı 3-1 yendi maçın 81. dakikasında takımın 3. golünü atarak kaydetti.

Milli takım kariyeri

Nisan 2009'da Romanya ile oynanacak iki hazırlık maçı için Türkiye U-19 kadrosuna çağrıldı ve iki maçta da forma giydi. Eylül 2010'da ise iki Avrupa Şampiyonası eleme maçı için Türkiye 21 Yaş Altı Milli Futbol Takımı kadrosuna dahil edildi ve birinde ikinci yarıda oyuna dahil oldu. Şubat 2011'de Türkiye A2 Milli takımına çağrılsa da sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı.Mart 2011'de ise Almanya U-20 teklifini kabul etti ve Polonya karşısında oynanan hazırlık maçında ikinci yarıda oyuna dahil oldu.Şubat 2014'te ise Türkiye Milli Futbol Takımı'nın İsveç ile oynayacağı hazırlık maçı kadrosuna Fatih Terim tarafından davet edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...