Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Azerbaycan'ın en çok konuşulan filminin İstanbul galası yapıldı

/ Kaynak: DHA
Azerbaycan'ın en çok konuşulan filminin İstanbul galası yapıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / DHA

AZERBAYCAN Bağımsızlık Savaşı'nı konu alan, Kanlı Ocak" filminin galası geçtiğimiz akşam Kanyon Cinemaximum Sinemaları'nda gerçekleşti.

"Kanlı Yanvar" olarak anılan katliamın anlatıldığı film tüm Türkiye'de vizyona girdi. Nebahat Çehre, Faik Mirzayev ve Azer Aydemir, Tamilla Hamidova, Mina Seyid-Mamadova, Vugar Velhamov ve Lane Davies'in rol aldığı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini Vahid Mustafayev gerçekleştirdi. Nebahat Çehre'nin, iki çocuğu Azerbaycan Bağımsızlık Savaşı'nın farklı saflarında çarpışan bir anne rolünü canlandırdığı Kanlı Ocak'ta, ünlü Hollywood yıldızı Davies ise bir gazeteciyi oynuyor.
Son filminin heyecanını kırmızı halıda medya mensuplarıyla paylaşan Nebahat Çehre, gecede giydiği elbiseyle de büyüledi. Galaya Mübariz Mansimov, Reşad Abdullayev, Mahsun Kırmızıgül, Buket Taşdelen, İpek Bilgin, şarkıcı Günel ve Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'ın da aralarında yer aldığı çok sayıda davetli katıldı.
Kırmızı halı seremonisinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan 'Kanlı Ocak'ın yapımcısı ve yönetmeni Vahid Mustafayev, filmi çekim süresince 75 gün komada kalan ve 18 Şubat günü hayatını kaybeden annesine ithaf ettiğini dile getirdi. Konuşmasına böyle bir filmi çektikleri için çok mutlu olduklarını söyleyerek devam eden Mustafayev, "Sanatın, sinemanın dili ve gücü çok büyük. Bu pencereden yaşananları, gerçekleri tüm dünyaya duyurabilmek önemli" dedi. Geceye katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ise Vahid Mustafayev'den övgü dolu sözlerle bahsederek tüm, ekibi tebrik etti.
Vatan, anne ve aile sevgisini konu alan, Azerbaycan'ın yakın tarhini bir belgesel niteliğinde anlatan "Kanlı Ocak" beyazperdedeki yolculuğuna başladı.

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...