Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonspor'un Şubat kabusu!

/ Kaynak: DHA
Trabzonspor'un Şubat kabusu!

SPOR Haberleri  / DHA

Trabzonspor'un tüm hedeflerini kaybettiği Şubat ayı bordo mavili kulüp için tam bir kabus ayı oldu.

Ligin ikinci yarısına ara transferin en hareketli takımlarından biri olarak giren, ligde Şampiyonlar Ligi vizesi, Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluk ve UEFA Avrupa Ligi'nde en azından çeyrek final arzulayan Trabzonspor, şubat ayının sonuna gelindiğinde tüm hedeflerini kaybetti.
Önce Ziraat Türkiye Kupası'nda Medicana Sivasspor'a kendi sahasında yenilerek elenen Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde de taraftarlarını büyük hayal kırıklığına uğrattı. İtalyan takımı Napoli karşısında her 2 maçta sahasında 4-0, deplasmanda ise 1-0 mağlup olduğu maçlarda etkisiz bir futbol ortaya koyarak sahadan yenik ayrılan bordo mavililer, ligde de aldığı sonuçlarla Şampiyonlar Ligi hedefinin de çok uzağında kaldı.
Böylece sadece Avrupa kupalarına katılabilmek için ilk 4 sıra içinde olmanın mücadelesini verecek olan Trabzonspor'da futbol sezonunun bitmesine 3 ay kala takımın hedefsiz durumda olması teknik direktör Ersun Yanal'ı da sıkıntıya soktu. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun büyük yatırım yapılan sezonu bir nebze de olsun kurtarmak adına Avrupa'ya kupalarına katılma hakkı kazanılmasını istediği Yanal'ın da futbolcularını bu yönde konsantre etmeye çalıştığı belirtildi.
SADECE 2 GALİBİYET ALDI
Trabzonspor, Şubat ayı içinde 3 kulvarda oynadığı 7 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, sahadan 3 kez de mağlup olarak ayrıldı. Bordo mavililerin Şubat ayında yaptığı maçların sonuçları şöyle:
3 Şubat - Ziraat Türkiye Kupası: Akhisar Belediyespor-Trabzonspor: 0-2
7 Şubat – Spor Toto Süper Lig: Fenerbahçe-Trabzonspor: 0-0 nbsp;
10 Şubat- Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor-Sivasspor: 2-3 nbsp;
15 Şubat - Spor Toto Süper Lig: Trabzonspor-İstanbul Başakşehir: 3-2 nbsp;
19 Şubat - UEFA Avrupa Ligi: Trabzonspor-Napoli: 0-4 nbsp;
22 Şubat - Spor Toto Süper Lig: Kasımpaşa-Trabzonspor: 1-1 nbsp;
26 Şubat -UEFA Avrupa Ligi: Napoli-Trabzonspor: 1-0
BAŞKAN:"YOLA LİGDE DEVAM ETMELİYİZ"
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Avrupa kupalarına veda ettikleri için üzgün olduklarını belirtirken şunları söyledi:
"Özellikle 2 maçta da mağlup olmamız bizim için üzüntü vericiydi. Eksiklerimiz handikabımız oldu ancak ikinci maçta ilk maça oranla daha iyi bir mücadele ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Artık ligde hiçbir mazerete sığınmadan yola devam etmemiz gerek. İlk maçımızdan itibaren bir galibiyet serisi yakalamamız gerekiyor."
TAKIM ARKADAŞLARINI UNUTTULAR
Trabzonspor'un 1-0 kaybettiği Napoli maçı öncesinde ilginç bir olay yaşandı. Başlama vuruşu için sahaya çıkan futbolcular, basın mensuplarının isteği üzerine takım fotoğrafı çektirdi. Kaptan Bosingwa öncülüğünde toplanan oyuncular, fotoğraf çektirmek için poz verdiği sırada foto muhabirlerinin uyarısı üzerine takımın 10 kişi olduğu farkedildi. Bu sırada Salih Dursun koşarak takımın yanına gelmeye çalıştı ancak hakem Ivan Bebek'in düdük çalarak takımları santraya çağırması üzerine fotoğrafa giremedi. Salih Dursun böylece San Paolo Stadyumu'nda ilk 11'de sahaya çıkmış ancak takım fotoğrafına giremedi.
İTALYAN POLİSİNİN TİTİZLİĞİ RÖTAR YAPTIRDI
Trabzonspor'u desteklemek üzere takımla birlikte Trabzon'dan Napoli'ye giden ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen misafirler için maç sonu, tam bir eziyete dönüştü. Napoli taraftarlarının stadyum çevresinden uzaklaşması ve otobüslerin konvoy halinde havalimanına götürülmesi için kafileyi yaklaşık 1.5 saat stadyumda tutan İtalyan yetkililer, bu nedenle uçağın da yaklaşık 2 saat rötarlı kalkmasına sebep oldu. Misafirler ve basın mensuplarından önce havalimanına giden futbolcular ve teknik kadro da, uçak içinde uzun süre beklemek zorunda kaldı.
Bu arada misafir seyirci tribününde maçı izleyen yaklaşık 900 bordo mavili taraftar, 2 saat sonra stadyumdan çıkarıldı. İtalyan polisinin, özellikle maç öncesi çıkan olaylar nedeniyle böyle bir uygulamaya gittiği vurgulandı. Trabzonspor, 3 saatlik yolculuğun ardından sabah 05.30'da Trabzon'a ulaştı.
"TARİHİN EN İYİ KADROSUNDAN BİR VEDA DAHA"
Yerel gazeteler, Napoli yenilgisini ilginç başlıklarla okuyucuya aktarıldı. Kuzey Ekspres Gazetesi, "Tarihin en iyi kadrosundan bir veda daha!", Karadeniz'in Sesi Gazetesi, "Bizi yanıltmadınız', Taka Gazetesi, "Üzülmeyi bırak, ders çıkarmaya bak', Son Nokta Gazetesi, ''Bir zamanlar Fırtınaydı.. Şimdi yerinde yeller esiyor", Karadeniz Gazetesi, "Kumaş farkı", Günebakış Gazetesi, "Acıların takımı" başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...