CHP'nin çifte çelişkisi! Tezkereye karşı çıkmışlardı

CHP'nin çifte çelişkisi! Tezkereye karşı çıkmışlardı

GÜNDEM Haberleri

Şah Fırat operasyonu sebebiyle hükümeti eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akıl almaz bir çelişkiye imza attı.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Süleyman Şah Türbesi'nin sınıra yakın bir yere taşınmasıyla ilgili Başbakan'a "Neden kaçıyoruz. Sen yetki istedin TBMM'den biz de verdik. Sen kaç diye değil toprağı, vatanı koru diye yetki verdik biz sana" diye seslendi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'yetki verdik' derken Suriye-Irak tezkeresini kastetti. Oysa CHP, 2 Ekim 2014 tarihinde 298 oyla kabul edilen Meclis tezkeresine karşı çıkmıştı. CHP'lilerin "Bu IŞİD değil, bir savaş tezkeresidir" dediği tezkereye 98 hayır oyu çıkmıştı. Yani Kılıçdaroğlu, onaylamadığı tezkere için 5 ay sonra "yetki verdik" diye övündü.
nbsp;Kılıçdaroğlu, hükümeti "Vatan toprağını yabancılara teslim etmekle" suçladı. Oysa CHP, 1939 yılındaki ilk nakilde tek başına iktidardaydı. 40 yıl önce bir oldu bittiyle Süleyman Şah'in ilk mezarını Karakozak'a taşıyıp 100 dönüm araziyi terk etti. Türkiye'nin kendi toprakları içinde kale sahibi olmasından rahatsızlık duyan Suriye, 1973'te "Caber Kalesi baraj suları altında kalacak. Süleyman Şah Türbesi'ni taşıyın" dedi. Türkiye de 100 dönümlük kaleyi bırakıp, emanetleri Karakozak'taki 10 dönümlük araziye taşıdı. Nakil kararı alındığında başbakanlık koltuğunda CHP lideri Bülent Ecevit bulunuyordu. Uygulama ise 1975'te Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş ve Turhan Feyzioğlu'nun ortaklığı döneminde yapıldı. Kale de hiçbir zaman su altında kalmadı. Halen dimdik ayakta.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...