Öğretmenler greve gidiyor

/ Kaynak: DHA
Öğretmenler greve gidiyor

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Almanya'da toplu iş görüşmelerinden sonuç alamayan kamu personeli greve gidiyor.

Hizmet Sendikası Verdi ve Eğitim Sendikası GEW tarafından yürütülen görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine, öğretmenler başta olmak üzere, üniversite hastaneleri ve yargı mensupları da önümüzdeki hafta Almanya çapında grev kararı aldı.

Pazartesi günü Berlin Eyaleti'nde greve gidecek öğretmenler, Kuzey Ren Vestfalya'da Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri derslere girmeyecek. Saksonya, Saksonya Anhalt ve Thüringen Eyaletleri'nde de öğretmenler greve yapacak. Sadece sözleşmeli olan öğretmenlerin grevine, Alman Yargıtayı tarafından alınan karar gereği, memur statüsünde olan öğretmenler katılamayacak.

Sendikalar kamu personeli için yüzde 5,5 zammın yanısıra, bir defaya mahsus 175 Euro ödeme talep ediyor. Görüşmelerin çıkmaza girmesinde en önemli faktör, yüksek maliyet nedeniyle yeniden düzenlenmek istenen emeklilik haklarının korunması ve öğretmen maaşlarının tarife kapsamında belirli gruplara göre yapılandırılması geliyor. Almanya'da 200 bin sözleşmeli öğretmenin maaşları konusunda yürütülen görüşmeler üzerinde taraflar arasında anlaşmazlık bulunuyor.

Sendikalarla eyaletler arasında 800 bin maaşlı personelin özlük hakları konusunda görüşmeler yürütülüyor.

Tarafların mart ayının ortalarında toplu görüşmeler için yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...