Bakan Zeybekçi MB'yi eleştirdi: Milletin aklıyla dalga geçiyorlar

Bakan Zeybekçi MB'yi eleştirdi: Milletin aklıyla dalga geçiyorlar

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Yüzde 5 enflasyon hedefi varken yüzde 12 faizli kredi olmaz" dedi.

Faizin geleceğe, enflasyonun geçmişe ait bir veri olduğunu ifade eden Zeybekci, Güney Kore ile imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Zeybekci, "Milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Bugün bir bankaya gidip kredi çekerseniz parayı 1 yıl sonra ödeyeceksiniz. Bir yandan enflasyon yüzde 5'ler seviyesinde öngörülürken, diğer yandan finansman ihtiyacı olan tüccar yüzde 12-13 seviyelerinden kredi almış oluyor. Aradaki yüzde 7'lik fark esnafın, tüccarın, sanayicinin katlanabileceği bir maliyet değil" dedi.
UCUZ TEKNOLOJİ ÜRÜNÜNE VERGİ YOLDA
Güney Kore'de yapılan anlaşmalara ve Türkiye'nin ithalat-ihracat yapısına değinen Zeybekci, "Türkiye'de tablet ve cep telefonu kaliteli olarak üretilmeye başlandı. 30 milyar dolarlık ithalatı kalem kalem inceliyoruz. Üreten ülkelerin aşırı desteklediği ürünler var. Bunlar Türkiye'ye ucuz giriyor ama bizim tüketicimizi düşünmemiz gerekiyor. Türkiye'de ucuza satılan ürünlere ekstra gümrük vergisi getireceğiz. Soruşturmanın da sonuna geldik. Yakında vergi oranı netleşir" diye konuştu.
Güven Adalı SEUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...