Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mahkeme kararıyla yeniden CHP'li

Mahkeme kararıyla yeniden CHP'li

GÜNDEM Haberleri

Kılıçdaroğlu muhalifi ulusalcı vekille ilgili ihraç kararı yargıdan döndü

Şükran Kaban ANKARA nbsp;
Partisi CHP'den ihraç edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, açtığı "usulsüz ihraç" davasını kazandı.Ulusalcı kanatta yer alan Eskişehir Milletvekili Batum, açıklamalarıyla "partiye zarar verdiği" iddiasıyla MYK kararıyla Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Tüzüğe göre milletvekillerinin ancak Parti Meclisi kararıyla disipline sevk edilebileceğini savunan Süheyl Batum, YDK'ya da savunmasını bu şekilde yaparak ihraç talebinin geçersiz olduğunu ifade etmişti. Ancak Yüksek Disiplin Kurulu Batum'un itirazlarını dikkate almamış ve partiden ihracına karar vermişti. Batum de ihraç isteminin iptali için mahkemeye başvurmuştu.
İSTERSE ADAY OLABİLİR
24. Asliye Hukuk Mahkemesi, ihraç kararıyla ilgili açtığı davada Batum'u haklı buldu. Bu kararla birlikte Süheyl Batum, yeniden CHP milletvekili unvanını kazandı. Batum'un hakkında hiçbir disiplin işlemi olmamış gibi kaldığı yerden parti çalışmalarına devam edebileceğini belirten hukukçular, "İsterse milletvekili adayı da olabilir" görüşünü dile getirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...