Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Perinçek ve eski CHP'liler Esad'a desteğe gidiyor!

Perinçek ve eski CHP'liler Esad'a desteğe gidiyor!

DÜNYA Haberleri

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, kendi halkını katleden Beşar Esad'ın daveti üzerine beraberindeki heyet ile Şam'a gideceği bildirildi.

Vatan Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Perinçek başkanlığındaki eski CHP'lilerin de bulunduğu heyetin üç günlük Şam ziyaretinde Suriye'de meşruiyeti kalmayan eli kanlı Beşar Esad ile görüşeceği açıklandı.

KATİLLE TERÖRİZMİ GÖRÜŞECEKLER

Açıklamaya göre görüşmede "Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin onarılması ve geliştirilmesi" konuları ele alınacak:

"'Komşularla barış, komşularda barış, yurtta barış' çerçevesinde yapılacak olan toplantılarda, güvenlik ve ekonomik alanda işbirliğinin geliştirilmesi, bölge ülkelerinin işbirliği ile bölücü teröre son verilmesi başlıkları görüşülecek."

Perinçek ve eski CHP'liler Esad'a desteğe gidiyor!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek iktidar olduklarında Süleyman Şah Türbesi'ni Esad'la birlikte ziyaret edeceklerini belirterek "Suriye'nin toprak bütünlüğü, Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür. Suriye'de barış, Türkiye'de barıştır. Suriye, Irak ve İran ile işbirliği yaparak, bölgemizdeki bölücü teröre son vereceğiz. Millî hükümet kurulunca, Süleyman Şah Türbesi'nde dostumuz Beşer Esad'la birlikte saygı duruşunda bulunacağız." denildi.

ABDÜLLATİF ŞENER VE ESKİ CHP'LİLER DE HEYETTE

Vatan Partisi'nin açıklamasına göre, 28 Şubat – 3 Mart 2015 tarihleri arasında Suriye'de resmi temaslarda bulunacak heyette Doğu Perinçek dışında 12 kişi yer alıyor. CHP'den istifa eden milletvekili Birgül Ayman Güler heyetin dikkat çekici isimleri arasında.

Perinçek ve eski CHP'liler Esad'a desteğe gidiyor!

Eski bakan Abdüllatif Şener de Vatan Partisi'yle birlikte Şam'a gidecek. Eski milli savunma bakanı Barlas Doğu, Genelkurmay İstihbarat'ın eski başkanı İsmail Hakkı Pekin, Mardin Dekorya aşireti lideri Abdülkadir Yıldız da heyette yer alan diğer isimler arasında yer alıyor.

"ESAD DİKTATÖR DEĞİL, KASAP"

Fransa'da Salı günü Suriye'ye giden ve kendi halkını katleden eli kanlı Beşar Esad ile görüşen milletvekili ve senatörler, ülkede krize yol açtı.

Perinçek ve eski CHP'liler Esad'a desteğe gidiyor!

Başbakan Manuel Valls, sabah katıldığı bir televizyon programında parlamenterlerin Suriye'yi ziyaret etmesini eleştirdi. "Parlamenterler, yüz binlerce kişinin katili Esad'la görüşmeye gitti. Bu ahlaki bir hatadır" ifadelerini kullanan Valls, ziyareti kınadı.

Sosyalist Parti Genel Sekreteri Jean-Christophe Cambadelis de katıldığı bir radyo programında, Fransa-Suriye Dostluk Grubu Başkanı Gerard Bapt'ın öncülük ettiği gruptaki sosyalist parlamenterlere yaptırım uygulanacağını açıkladı. Cambadelis, Sosyalist parlamenterlerin disiplin cezası alacağının altını çizerek "Esad, diktatör bir lider değil, bir kasap" yorumunda bulundu.

HOLLANDE KINADI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, iki gün önce Suriye'ye giden ve Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşen milletvekili ve senatörleri sert dille kınadı.

Perinçek ve eski CHP'liler Esad'a desteğe gidiyor!

"Kendi halkını bombalayan, kimyasal silah kullanmaktan çekinmeyen, masum kadın ve çocukların ölümüne yol açan bir diktatörle görüştükleri için bu parlamenterleri kınadığını" belirten Hollande, "Fransa, her zaman bu savaşın sorumlusu diktatörle hiçbir zaman diyaloğa girmeyeceğini söyledi. Bu diktatörle görüşmenin dışında Suriye'ye yardım etmeni başka yolları var. Ayrıca Suriye'de insanları öldüren, tecavüz eden bir terör örgütünü önlemenin yolu da bu olmamalı" ifadesini kullandı. nbsp;

ERDOĞAN'DAN HOLLANDE'A DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın Esad'ı ziyaret etmesine verdiği tepkiye, "Hele şükür Fransa Devlet Başkanı Hollande'ın, kendi ülkesinden bazı milletvekillerinin, Suriye'ye gitmesi veya gidecek olmasından dolayı, onlar hakkında yaptığı açıklama, gönüllere su serpen açıklamaydı." sözleriyle destek verdi.

Perinçek ve eski CHP'liler Esad'a desteğe gidiyor!

"VATANI SATMAK NASIL OLUR?"

Konuşmasında Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasına da yer veren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Yeri daha önce çeşitli sebeplerle iki defa değişmiş bir türbeyi üçüncü defa taşımış olmayı 'vatanı satmak' olarak nitelendirenler, açık söylüyorum, vatan kavramının ne olduğunu bilmeyenlerdir. Vatanı satmak nasıl olur biliyor musunuz? Vatanı satmak ortadaki açık gerçeğe, somut bilgilere rağmen kahraman askerlerimizi orada tehlikeye atmakla olur."

İRAN, ESAD VE CHP AYNI ÇİZGİDE

Şah Fırat Operasyonu, İran basınında geniş yer bulurken, resmi basın organları operasyonu, "Türk ordusunun Suriye topraklarını ihlali olarak" şeklinde duyurmuştu. İran resmi haber ajansı IRNA, "Türk ordusu Suriye topraklarını ihlal etti" başlığıyla duyurduğu haberinde, "Türk ordusu, Suriye topraklarındaki Süleyman Şah Türbesi bahanesiyle, Suriye topraklarını ihlal etti" ifadesini kullanmıştı. CHP Genel Sekreter Gürsel Tekin'in sözlerine de yer vererek, Türkiye'nin gerçekleştirdiği barış operasyonunu kötü niyetli olarak nitelemişti. nbsp;

Perinçek ve eski CHP'liler Esad'a desteğe gidiyor!

ESAD'IN "İRANLI" SUBAYLARI

Şam Cephesi'ne bağlı güçler, Rityan'daki çatışmalarda ölü ele geçirdikleri rejime bağlı asker ve militanlar arasında, İranlı subayların bulunduğunu belirtmişti. Cephe'nin basın sorumlusu Yasir Ahmet, çatışmada ölenlerden "Haydar Tac" adlı şahsın İranlı olduğunu belirterek, şahsın üzerinden çıktığını söylediği nüfus cüzdanını paylaşmıştı. Ahmet, İran kimliğinde vatandaşlık bilgilerinin yer aldığı görülen Tac'ın üzerinde ayrıca Suriye ordusu kimliği bulduklarına dikkati çekti.

Perinçek ve eski CHP'liler Esad'a desteğe gidiyor!

CHP'Lİ VEKİLLER DAHA ÖNCE DE GİTMİŞTİ

2013'ün Mart ayında CHP'li milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Şafak Pavey'den oluşan heyet, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı ziyaret etmişti. O dönem Başbakan olan Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan da bu ziyareti sert bir dille eleştirmişti.

Perinçek ve eski CHP'liler Esad'a desteğe gidiyor!

Perinçek ve eski CHP'liler Esad'a desteğe gidiyor!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...