Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM binasında paralel tehdit!

BM binasında paralel tehdit!

GÜNDEM Haberleri

TRT Muhabiri Özgür Taştan, Zaman'ın New York temsilcisi tarafından BM binasında ölüm tehdidi aldığını belirterek polise başvurdu.

nbsp;Paralel Yapı'nın yayın organı Zaman gazetesi New York Temsilcisi Sezai Kalaycı, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterlik binasında, Paralel Yapı aleyhinde haberler yaptığı için TRT New York Muhabiri Özgür Taştan'ı ölümle tehdit etti.

KAYITLAR İNCELENİYOR
Olay, 11 Şubat'ta meydana geldi. İddiaya göre; Taştan o gün öğle saatlerinde, bir basın toplantısını izlemek üzere BM binasındaki ofisinden çıktı. Toplantı öncesinde tuvalete uğrayan Taştan, Kalaycı'nın lavaboların yanında kendisini beklediğini gördü. Kalaycı, "Cemaatle ilgili haberler yapıyorsun. BM'de kulis yapıyorsun, bizi kötülüyorsun. Bizle uğraşıp haber yapmaktan vazgeç. Yoksa seni öldürürüm" diyerek Taştan'ı tehdit etti. Sezai Kalaycı daha sonra, TRT ofisine gelerek benzer tehditleri yineledi. BM polisi tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Güvenlik görevlisi eşliğinde BM binasından ayrılan Özgür Taştan, yaşadığı yerdeki Wayne Polis Departmanı'na giderek olayı anlattı ve Kalaycı'dan şikayetçi oldu. Kalaycı hakkında açılan soruşturmaya Türk Büyükelçiliği ve konsolosluk yetkililerinin de müdahil olduğu ve olayı Türkiye'deki makamlara rapor ettikleri belirtildi. Olayın ardından tehdit mesajları aldığını ve takip edildiğini söyleyen TRT muhabiri Taştan, "Zaman temsilcisinin üst düzey güvenlik arz eden diplomatik bir bölgede başka bir gazeteciyi ölümle tehdit etmesi BM yetkililerini şok etti. Olayla ilgili video kayıtları BM polisi tarafından incelemeye alındı. Tehditle ilgili soruşturma başlatıldı" dedi.

PARALEL, GÖREVDEN ALMIŞTI
Paralel Yapı aleyhine birçok habere imza attığını belirten Taştan, Paralel Yapı ve kurumları BM nezdinde deşifre ederek çalışmalarını zorlaştırdığını, Yapı ile ilişkili olan yetkililere de Paralel örgütün gerçek yüzünü anlattığını aktardı. Geçmiş yıllarda TRT Washington temsilcisi olarak görev yapan Taştan, TRT içindeki Paralel Yapı tarafından fişlenerek 30 Haziran 2013'te görevden alınmış, memuriyeti sonlandırılmıştı. Taştan, Paralel Yapı'nın devlet kurumlarından tasfiye edilmesinin ardından yeniden göreve iade edilmiş, geçen senede New York Muhabiri olarak atanmıştı. (Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...